Jelentkeztem egy állásra 1 hónapja, visszautasítottak, viszont tegnap délután felhívtak hogy mégis érdeklődnek, ez gyakori?
Szóval lényegében jelentkeztem egy munkára, kb. 1 hónapja és rá pár nappal jött is egy gyors email, hogy nagyon tetszik nekik az önéletrajzom, viszont jelenleg nem tudnak velem tovább menni. Ezt el is fogadtam, el is engedtem a dolgot, viszont tegnap délután felhívtak hogy él még a lehetőség és hogy érdekelne-e még engem?
Erre mondtam hogy persze, érdekel, viszont ez mennyire gyakori egyébként? Van értelme egyáltalán belemennem velük egy interjúba? Vagy van esélyem?
Március 15-én hívtak fel?
Lehet, hogy akit eredetileg felvettek, felmondott/kirúgták, és te voltál a következő a sorban. Nem kell ezen agyalni, ha kell a meló, menj el az interjúra.
Nincs ebben semmi extra. Ha általános helyzetet nézzük, akkor simán előfordulhat, hogy volt egy jobb pályázó, akit felvettek. De valamiért nem vált be. Visszanyúlnak a korábbi ígéretes pályázókhoz mielőtt tovább keresgélnek. Én konkrétan hívtam főállásban vissza olyat, akit egy évvel korábban gyakornoknak nem tudtam felvenni, mert olyan volt a többi pályázó. Évek óta az egyik legjobb kolléga.
(Arról már nem is beszélve, hogy a jelenlegi helyzetben az sem kizárt, hogy szimplán felfüggesztették a keresést). Interjún kérdezz rá nyugodtan. Persze nem direktben, hanem okosan, ahogy tanítják "kinek a helyét kell átvenni? Milyen és mekkora a csapat", Hogyan áll össze a feladatkör, kikkel és hogyan kell együtt dolgozni és ők mióta vannak ott? stb."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!