Jó alvázvédelem Budapesten?
Figyelt kérdés
Nemrég vettünk egy autót ami bár már lassan 20 éves de szinte csodával határos módon (na jó azért nem - garázsban volt és rohadtul vigyáztak rá újkora óta) még sem lakatolva nem volt, sem nem rohad pár futóműalkatrészt leszámítva. Ezt jó lenne nem elrontani de olyan kókány alvázvédelmeket láttam az interneten hogy nem tudom kiben-miben bízzak.
Tudtok Budapesten vagy vonzáskörzetében olyan műhelyt ahol szép munkát végeznek és nem a kátrányos trutymóval dolgoznak?
2023. nov. 16. 15:08
1/2 anonim válasza:
TTF Budakeszi, teszt győztes Mike Sanders üregvédő miatt szerintem megéri azt a pár kilométeres kitérőt. Vagy talán még Üregúr. Annyi fontos, hogy pár évente (műszaki mellé például) érdemes beiktatni egy karosszéria átnézést, akár ugyanoda visszavinni, és kipöttyözni a védőréteg sérüléseit felül vagy alul is. Waxos anyag esetén az alvázvédő kezelés ismétlése rendszeresen indokolt. Anyagok tekintetében én a gumisat kerülném, alatta megindulhat a rozsda és csak akkor veszed észre mikor lejött egy tenyérnyi darab. (Szerintem a viasz/wax a legjobb ilyen szempontból, de ugye azt ismételgetni kell, szakember majd kéne is mondja hány évente hozd vissza, értékesebb autónál nem kérdés hogy megéri a plusz költséget.) Típus függő, de lehet van 1-2 szivacs stb amit érdemes eltávolítani, vagy lemezen picit vágni, hogy jobban állja át idő fogát, ezeknek érdemes utána érdeklődni. Alul a padlólemezen szokott lenni több gumi dugó, újak beszerzése és csere ajánlott. Plusz esetleg sárvédő ívek mentén belül a ficakot kihúzni karosszéria tömítővel, hogy ne tudja magát befészkelni a kosz. Hátsó sárvédő ív elejére ahol a kavicsok koppannak, kis védő fólia nem árthat, szélvédő feletti ív és géptető éle is hasonló fokozottan veszélyeztetett hely, forma függvényében első sárvédők eleje is az lehet. Bölcső és társai ha cserét igényelnek, szép állapotú bontottat kérhet homokszóratni és alaposan festeni. Hű, hosszú a lista, abba is hagyom, de ha csak az alvázvédő vonalat intézed, az reálisan elég lesz.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a részletes választ! Meg is nézem ezt a két műhelyt. :)
2023. nov. 16. 18:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!