Ez normális? Mi van ha nem tudom kifizetni a szerelőt?
Akkor ez elvileg nem annyira bonyolult autó.
2023. nov. 8. 22:52
12/29 A kérdező kommentje:
Igazából semennyire. Plusz nem bonyolult helyen. Ha kicsit bátrabb lennék én is megtudnám csinálni de biztosra megyek. Ezért is vártam volna egy árajánlatot. Konkrét hibával vittem oda egy egyszerű autót alkatrésszel együtt.
Kérdező, egy átlagos szakműhelyben, ahol adnak számlát is, az óradíj 15e Ft körül lehet. Ha te vitted az alkatrészt és semmi gubanc nem adódik, akkor ezt egy óra alatt szerintem kicserélik, vagyis 15e Ft körüli összeg lesz.
2023. nov. 9. 00:23
Kukiért van autód, ha ilyen kérdést kell feltenned. Szánalmas. Nekem is a vételár 40%-a ráment a használt járműre az első évben. Ne vegyél autót, ha nem bírod fenntartani, nem a szerelő hibája, hogy majd csak a szétbontás meg két nap után fogja tudni megmondani, mennyi és milyen probléma van. Másik oldalról meg: múltkor a motoromat Kispesten hagytam, még el sem értem tömegközlekedéssel Újbudára, mire hívott a szerelő, hogy miket látott, és mennyi lesz, két hétre ígérte, egy hét alatt kész volt, fillérre annyiért, amennyit a leadás után telefonon mondott. Szóval egyrészt ne legyél hülye, másrészt legyen jó szerelőd. :)
2023. nov. 9. 04:10
15/29 A kérdező kommentje:
Miért szánalmas hogy a szerelőnek nem kell a hibát feltárni csak egy adott alkatrész kicserélni? Szerintem így verik át az embereket. Amikor már kész az autó, olyan árat mondhat amit akar hisz nem beszélték meg előre. Most egy ablaktörlő szerkezet cserére úgy hogy én vittem az alkatrészt, megmondtam a pontos hiba okát, simàn elkérhet akár 300.000ft-ot. Hisz nem beszéltünk meg semmit és óradíjat sem mondott. Egy adott alkatrész csere, semmi másra csak várom azt hogy nagyjából mennyire számítsak.
Ilyenek az autószerelők, a laikustól annyit kér amennyit nem szégyell.
2023. nov. 9. 06:04
Azért nem mond árat, mert szétszedésnél látja majd, hogy pontosan mi a gond.
Normális helyen úgy csinálják ilyenkor, hogy szétszedik, megnézik mi kell, akkor kapsz egy ajánlatot. Ha elfogadod, akkor megcsinálják, kifizeted és kész.
Ha nem fogadod el, akkor összerakják, kifizeted az addigi munkadíjat és elviszed javítás nélkül
2023. nov. 9. 07:26
15:
"Most egy ablaktörlő szerkezet cserére úgy hogy én vittem az alkatrészt, megmondtam a pontos hiba okát, simàn elkérhet akár 300.000ft-ot. Hisz nem beszéltünk meg semmit és óradíjat sem mondott."
Ha ennyire paranoiás vagy, akkor kár volt egyáltalán szerelőhöz vinned.
Lehet szórás az árakban, előjöhetnek nem várt dolgok, de ha nem márkaszervizben javíttatod, akkor egyértelmű, hogy a közelében sem lesz a munkadíj ennek az összegnek.
2023. nov. 9. 09:03
Az hogy kicserélni neked az ablaktörlő szerkezetet nem jelenti azt, hogy jó is lesz. Más hiba is lehet még.
Ez az első autód?
2023. nov. 9. 09:58
20/29 A kérdező kommentje:
Biztos hogy az a hiba. Szétcsúszott a szerkezet és úgy vagyok vele hogy lehet közben a motor is szétégett és biztos ami biztos alapon a kettő csere mellett döntöttem. Nem az első, eddig skoda szervízbe vittem ahol adtak mindig árajámlnlatot amit vagy elfogadtam vagy nem. Most hogy utánanéztem hogy nem nagy dolog kicserélni azt mondtam hogy alternatív szervízbe viszem hol elméletben jóval olcsóbb egy ilyen művelet.
Kapcsolódó kérdések: