Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez normális? Mi van ha nem...

Ez normális? Mi van ha nem tudom kifizetni a szerelőt?

Figyelt kérdés
Elvittem egy adott hibàval. Adott időpontot és megkérdeztem mielőtt ott hagytam volna az autót hogy mennyibe fog kerülni. Erre ő azt válaszolta hogy nem tudja előre megmondani, majd ha kész, szól. Most így ha olyan összeget mond ami nem áll rendelkezésemre mi van? Úgy érzem hogy az lenne a korrekt hogy “ennyi lesz” és tudom hogy van-e rá keret és annyi. De így hogy mondom neki hogy ha nagy összeget mond hogy nem tudom kifizetni? Gondolom akkor jön a válasz hogy minek vittem oda.
2023. nov. 8. 22:10
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
89%

Javítás egy autónál mindig zsákbamacska, csak akkor tud pontosabb összeget mondani egy szerelő, amikor megtalálja a hiba pontos okát.

Ha nincs elég pénzed akkor majd akkor menj vissza ha lesz rá.

2023. nov. 8. 22:20
 2/29 A kérdező kommentje:
Megvan a pontos ok, megvettem az alkatrészt, csak ki kell cserélnie. Ablaktörlőszerkezet csere lesz. Nem kell keresnie a hiba okát. Csak az új alkatrészt kell kicserélnie.
2023. nov. 8. 22:21
 3/29 anonim ***** válasza:
25%
Kérdés, hogy te alapból mennyire vagy tisztában a saját autóddal. Tehát egyrészt konkrétan milyen/menyire bonyolult autó , valamint milyen lehetséges dolgok/hibák merülhetnek fel. Jártam már így én is, de csak néhány tízezerrel került többe mint gondoltam. Nyilván amíg nem perkálsz nem viheted el.
2023. nov. 8. 22:22
 4/29 A kérdező kommentje:
Már úgy vittem oda hogy tudtam a hibát és nálam volt az új alkatrész.
2023. nov. 8. 22:23
 5/29 anonim ***** válasza:
80%

Egy-egy hibát sokminden okozhat, egyik alkatrész olcsó, a másik drágább kicsit, ha meg nincs szerencséd, akkor meg baromi sok, és még szét is kell szedni a kocsit, ami sok idő, tehát a rezsióradíj is sok lesz.

Amikor beadod, még nem tudja, melyik lesz, meg mennyit fog vele ő szívni, de van mondjuk 2 olcsóbb forgatókönyv, meg egy baromi drága.

Ha az olcsóbbak valamelyike, azt megcsinálja, oszt-szoroz, mond egy árat, te kifizeted. Ha viszont gáz a dolog, az autó is régi, drága is megcsinálni, akkor szoktak szólni, hogy ez van, nekiálljanak-e.

2023. nov. 8. 22:24
 6/29 anonim ***** válasza:
58%

Az alkatrészen ők is keresnek, a szállítókkal sokkal jobb kedvezményt kapnak, mint ha te vadászod a cuccot, 10%, meg kuponkód, meg rabokfsza, autómatába 990, címre ezerötszáz kiszállítva... Nem is biztos, hogy jót szerez be az ügyfél, aztán meg kezdődik a cigánykodás.

Aztán persze mutatja neked akár a monitoron is, hogy nézze uram, 43200 Ft volt a frekvenciahomálytizedelő, ennyit ír a számlára, + másfél óra az még 18, meg cseréltünk olajat, kopott volt a csavar a keréken, kellett 20, összesen 112 lesz... De az alkatrészt ő megkapta mondjuk 25érz 43 helyett, azon is fogott így egy szűk 20ast.

2023. nov. 8. 22:31
 7/29 A kérdező kommentje:
Igazatok van de én nem érzem fernek. Mivel lehet ez 500ft és 100.000ft is. És azzal se lenne gond ha drága lenne, csak akkor tudja az ember előre hogy nagyjából mire számíthat.
2023. nov. 8. 22:32
 8/29 A kérdező kommentje:
Esetleg szerintetek mennyibe fájhat ablaktörlő szerkezet csere? Ahogy utána olvastam 1- másfél órás eljárás.
2023. nov. 8. 22:36
 9/29 anonim ***** válasza:
58%
Az sem mindegy, hogy milyen autóról van szó.
2023. nov. 8. 22:41
 10/29 A kérdező kommentje:
Octavia 2-ről van szó.
2023. nov. 8. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!