2.8 Bar-ra fújtam a hátsó kereket, sok lesz?
14"-es gumik, 2005-ös Fiesta.
Az oszlopon található értékek szerint ha az autó megvan terhelve, az első kerék 2,5, a hátsó 2,8 kell legyen.
Ez meg is történt így.
Viszont ezt akkor kell így fújni, ha bent ülnek az emberek, teli csomagtartóval?
Én úgy értelmeztem, hogyha nagyobb terheléssel lesz használva az autó, akkor kell ilyen értékekre fújni. Csak most jutott eszembe, hogy lehet az érték úgy alkalmazandó, amikor éppen úgy is van terhelve fújás közben, tehát teljesen teli.
Jelen helyzetben a fenti mértékekre lett úgy felfújva, hogy az autóban nem volt több mint 130kg-nyi súly összesen.
A kézikönyvben erről nem volt pontosabb infó.
Kérlek ne kövezzetek meg, első autóm.
Valamint a hideg-meleg gumi mennyire befolyásol? Elvileg ezeket a gyári adatokat hideg gumikra értik.
Valahol olvastam egyébként, hogy a terhelés hatására a bar nem változik, csak a gumi formája.
Válaszokat előre is köszönöm.
"Nekem eddig mindíg működtek egyedül is. Lehet, hogy nem a csatlakozóban van a hiba. :-) "
Érezd magad szerencsésnek.
Egy csomó csatlakozóból ki van törve a rögzítő, vagy nincs benne a rögzítő rugója, vagy úgy ki van kopva, hogy ha ráteszed a szelepre és nem fogod, akkor szuszog, vagyis ereszti a levegőt.
Az ember ilyenkor általában káromkodik egyet és próbál találni egy működő kompresszort, csak ha eleve puhábbak a gumik, vagy mint tegnap téliesítés utáni ellenőrzést akartam megejteni, de pont nem volt sok időm, akkor cifrábbra sikerül a jókívánság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!