Szerintetek is jó ötlet lenne az önhőszabályzó kereket bevezetni?
Akadt egy jó ötletem ami arról szólna, hogy gyárilag bevezetnének olyan kerekeket amely tudná szabályozni a hőt.
Tehát ha épp egy forró nyári nap van és izzik az aszfalt akkor a gumiabroncs ennek hatására automatikusan hűljön lentebb, hogy a kopás mértéke csökkenjen. Télen pedig balesetmegelőzési szempontból is nagyon jó lenne mert ha megfagy az út vagy leesik a hó akkor automatikusan felmelegedne a kerék, és mielőtt a tükör jégen megcsúszhatna az autó, megolvasztja a jeget.
Ráadásul ha belegondoltok akkor lényegében pénzt is takaríthatnánk meg ezzel mert nem volna szükség havazás utáni só szórásra vagy út tisztításra sem mert egy autó végig halad és azonnal felolvasztja az útról a havat.
Mit gondoltok? Szerintem ez egy nagyon jó ötlet most.
"nem volna szükség havazás utáni só szórásra vagy út tisztításra sem mert egy autó végig halad és azonnal felolvasztja az útról a havat"
És az utána már nem is fagyna vissza, ugye?
Mellesleg ahhoz, hogy két másodperc alatt, amíg a kerék érintkezik a hóval, az megolvadjon, kellene többszáz fokos hőmérséklet, amitől viszont nem csak a hó olvadna meg, hanem az autó is, tekintve, hogy folyamatosan lenne kitéve a hőnek.
Ezen felül a fűtés-hűtés nem megy a képzelőerőd segítségével, ahhoz olyan komoly technika kéne, ami önmagában többszörösét fogyasztaná, mint az autód - ennyit a környezetvédelemről. Továbbá annyi helyet foglalna, hogy komoly utánfutón tudnád csak magaddal vinni (plusz fogyasztás, balesetveszély, soroljam még?).
Mindezt persze csak akkor írnám le, ha nem tudnám, hogy csak egy ostoba troll vagy.
"Akadt egy jó ötletem..."
Az autós kártyákról más is eszedbe juthatna, mint ezek a sok gyerekes gagyiságok.
De jó, hogy megint itt vagy, a hidraulikus sávtartóról már le is mondtál?
Alap fizika megvan? Honnan lenne ehhez energiája a keréknek? Meg tudod egyáltalán saccolni mennyi is kellene hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!