Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért mennek lassan a suzukik...

Miért mennek lassan a suzukik meg a kisebb autok?

Figyelt kérdés

Akárhová megyek mindig van egy suzuki swiftes aki 60-al tötyög az országúton gyakran 5 kocsi torlodik mögötte.

Pláne ha szakad az eső na az halál 40-50 el képes lakott területen kívül menni.

De miért? Ilyen szar a kis könnyű autók menet stabilitása? Nekem csak egy ford focus kombim van 21 éves de ugyanúgy megyek vele esőben mint száraz aszfalton soha megse csúsztam vele a vízen pedig 90-100-al megyek.

Miért mennek ilyen lassan esőben a kis autók meg úgy alapból jó időben is?

2023. nov. 1. 09:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Szimplán csak ráérnek. Én mentem 160 kmh-t a régi swiftel pályán igaz én 30 éves vagyok nem 80.
2023. nov. 1. 13:01
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem kifejezetten autótípustól, inkább sofőrtől függ. Nálunk a céges autók sem full extrásak, nem presztízs-autók és nem is aszfaltszaggatók. Nem túl fürgén gyorsulnak, de a megengedettre azért gyök-2-vel fel szoktam gyorsítani.

Ahogy én eddig láttam az öreg nénik, papák a legrosszabbak vidéki, falvak közötti utakon. Fényes nappal, száraz időben, jó látási viszonyok mellett sem mernek 60-nál gyorsabban menni és torlódik mögöttük a sor, ahogy írod.

2023. nov. 1. 13:10
 13/22 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Mondok két sztorit saját történet:

Egyszer egy céghez bedolgoztam 2007 magasságában, dobozos Citroen Berlingo-t kellet hajtanom egy vidéki úton, ott ezek voltak a munkás kocsik.

Rutinos sofőrként esőben 90-nél halálfélelmem volt egy xarabb vidéki úton a kocsiban. Szóval ott én voltam a balfax sofőr... Nem tudom a Berlingo ilyen xar, vagy azok a kocsik voltak rossz állapotban.

A másik egy frissebb sztori, vettem egy sportkocsit, ami 3 hétig állt szervízbe. Kaptam kölcsön arra a 3 hétre egy Suzuki Ignis-t ami még viszonylag jó állapotú is volt. Na abba is halálfélelmem volt az első 1 hétben kb minden kanyarban, mert azt éreztem felborul.

A végére egyébként megszerettem mert annak ellenére, hogy imbolyog mint az állat, tök stabil gép. De nyilván én a sportokocsi miatti tapadás miatt, picit azért feszegettem az autó határait az autónak, és rájöttem erre amit írtam.

Egy átlag sofőr, mikor imbolyog, nem fog vele óberkodni.... egyszerűen vannak olyan autók aminak xar, vagy nagyon xarnak tűnik az úttartása.

Valamint a legtöbb ember el akar jutni A-ból B-be és ez neki elég.

+1

Budapesten és az agglomerációban van a legtöbb frusztrált sofőr aki, vagy időben oda akar érni valahova, vagy csak kalandvágyból, stb... de siet.

A Nyíregyházán vezettem úgy 2007 környékén pár hónapot életvitelszerűen, ott valahogy soha nem sietett senki sehova...

2023. nov. 1. 14:02
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, higy az ilyen önszopkodó sztároknak probléma megelözni egy autót....

Facebookon is általában a lerugott sz..rokka pozolók sírnak a legtöbbet a szüttyögő miatt.

2023. nov. 1. 19:06
 15/22 A kérdező kommentje:
Mert olyan hegyvidékes környékén lakom ahol szinte lehetlelen előzni mert folyamatosan kanyarok meg bukkanok vannak azon a 3 egyenesen szakaszon ahol előzni lehetne a munkahelyemen meg az otthonom között nagy a szembe forgalom
2023. nov. 1. 19:28
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha folyamatosan jönnek szembe akár egyenes úton, tehát szinte sor fal van és megy elől egy tötymörgő a mögötte lévő pedig nem mert előzni, akkor az úgy annyira nem jó.
2023. nov. 1. 19:34
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem főleg 2 oka van az egyik hogy a legtöbb kisautóval kényelmetlen nagyobb tempóval utazni,hangos és sokat forog a motor,instabil,kényelmetlen a futómű,0 zajszigetelés miatt nagy a szélzaj.Mondjuk ez országúton nem jön ki annyira,inkább 90-100 fölött.

A másik ugye maga a vezető,az ilyen olcsó kisautókat sokszor idősek,"szegények" veszik akik spórolni akarnak a fogyasztàson,azt hiszik àrt az autónak ha kicsit tempósabban haladnak.Vagy félnek gyorsabban vezetni,szimplán ráérnek és nézik a tájat pl

2023. nov. 1. 23:10
 18/22 anonim ***** válasza:
81%
Nem feltétlen csak öregek vesznek kisautót.
2023. nov. 1. 23:12
 19/22 anonim ***** válasza:
Mert ráérnek, lehet azokkal is menni kényelmesen 90-100 körül, sőt.
2023. nov. 2. 02:04
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Én 49 éves nő vagyok,aki egy kis öreg Swiftet vezet. Semmi köze az autó tipusának a vezetői stílushoz. Nekem arra kell a Suzy,hogy azzal járjak munkába 24 km-re ,illetve boltba. Karban van tartva,vadiúj téli gumival felszerelve. A kolleganőim a tanúk rá,hogy néha agyfaszt kapok a vadiúj kocsit vezető autósoktól,akik lakott területen max 40 el zötyögnek ,azon kívül meg 70-el.Nagyrészt középkorú férfiak,nők vegyesen vezetik az ilyen kocsikat. Én hiába vezetek biztonságosan,de mégis sportosan, semmibe vesznek a kocsim típusa miatt.
2023. dec. 17. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!