Miért mennek lassan a suzukik meg a kisebb autok?
Akárhová megyek mindig van egy suzuki swiftes aki 60-al tötyög az országúton gyakran 5 kocsi torlodik mögötte.
Pláne ha szakad az eső na az halál 40-50 el képes lakott területen kívül menni.
De miért? Ilyen szar a kis könnyű autók menet stabilitása? Nekem csak egy ford focus kombim van 21 éves de ugyanúgy megyek vele esőben mint száraz aszfalton soha megse csúsztam vele a vízen pedig 90-100-al megyek.
Miért mennek ilyen lassan esőben a kis autók meg úgy alapból jó időben is?
Ezt csak sofőr függő, nekem kis fiat seicentom van 100-al megyek...
Meg általában a sofőr életkorától is függ, az idősek gyakran tötymörögnek.
Valószínű ezért akarnak engem is görcsösen megelőzni, pedig még többel is megyek, mint a megengedett...
Bugyuta sztereotípia, hogy ilyet csak nők, öregek, bénák vezetnek.
Majd ha cukorbeteg leszel egy bechterew kórral, 2 infarktus után, rájössz.
Nem, nem fog felszállni a buszra, pláne.
Kisebb a kereke ezért érzékenyebb az úthibákra és jobban rázkódik nagyobb sebességnél. Nagyobb sebességnél a motor is jobban pörög benne.
Attól hogy országúton 90 km/h sebességgel szabad menni, nem jelenti azt, hogy annyival is kell menni, hanem amennyivel biztonságosnak érzed. Csak indokolatlanul nem szabad feltartani a forgalmat.
Talán van egy olyan összefüggés, hogy a Suzuki presztízse a legtöbb ember számára még mindig alacsony, továbbá a Suzuki sosem gyártott 150-200 lóerős autókat (na jó a sport Swift más, de az nagyon ritka), egyszerűen a gyártó célközönsége inkább a nyugodtabb, lassabb vezetési stílussal rendelkező felhasználók voltak. Aki Suzukit vesz, annak sosem volt prio a menetteljesítmény, inkább a gazdaságosság. Ehhez hozzátartozik a vezetési stílus, 70-el kevesebbet eszik az autó mint ha óra szerint 100-al mész.
Tehát a gyártó és a vásárlóközönség találkozik valahol, részben mindkettőből ered a lassabb vezetési stílus. Aki elvan főúton 70-80-al annak tényleg fölösleges még egy 1.6-os Focus is, amennyiben az autó méretei vagy egyéb paraméterei nem indokoltak.
Erre külön reagálnék:
"ugyanúgy megyek vele esőben mint száraz aszfalton soha megse csúsztam vele a vízen pedig 90-100-al megyek"
Majd fogsz. Nem a nedves aszfalton fog felúszni az autó gyenge esőben, hanem akkor ha áll a víz az úton. A főutak többségéről lefolyik a víz, kifele lejt, ahol meg nem, ott eleve olyan szar az út, hogy nem mész 100-al. Ha belekerülsz egy olyan szituba hogy áll a víz az aszfalton, te pedig rámész 100-110-el, akkor esélyes hogy megcsúszol. Én 14 éve vezetek, az első 10 évemben egyszer sem kerültem olyan szituba hogy ússzon a kerék a vizen, de előbb utóbb úgy is találkozol vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!