Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan nézzem meg hogy jó e...

Hogyan nézzem meg hogy jó e az autó alá az adott gumi, illetve mekkora méretű felni jó ehez?

Figyelt kérdés
Először is teljesen analfabéta vagyok az autó gumi méretekhez, végre találtam a ladámhoz fehér peremes gumikat de nem tudom hogy be férne-e az autó alá. Pl kormányzáskor ne érjen bele a sárvédőbe. A gumi mérete 205/75 R15 nyílván azt tudom hogy 15” felni kell de milyen széles?

2023. okt. 27. 20:30
 1/10 A kérdező kommentje:
Kb 5 centivel szélesebb a gumi mint a gyári felnin ami van.
2023. okt. 27. 20:32
 2/10 anonim ***** válasza:

[link]

Ide írd be a gyári méretet és a venni kívánt méretet és kiírja ajánlott-e.

2023. okt. 27. 20:40
 3/10 A kérdező kommentje:
abroncs átmérőkülönbség +94mm (nem ajánlott)
2023. okt. 27. 21:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor megvan a válasz. Ne rakd fel.
2023. okt. 27. 21:26
 5/10 anonim ***** válasza:
A felninél is sokmindent figyelembe kell venni:osztókör, kúpméret, ET szám, Ladára csak csak kissebb-nagyobb átalaítással egy fel az alufelni.
2023. okt. 28. 12:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Inkább keresek másik gumit de fehér peremesben nem túl nagy a választék…
2023. okt. 28. 13:37
 7/10 veterán vas ***** válasza:

Merész dolognak tűnik 205/75 x 15-ös gumit feltenni egy ladára.😉

/amúgy a ladán belül melyik típus?/

2023. okt. 28. 22:51
 8/10 A kérdező kommentje:
2107 rá próbáltam természetesen nem jó úgyhogy nem vettem meg. Már tényleg nem tudom hogy hol kaphatnék erre fehér peremes gumit 15” felnivel. Pedig biztos hogy van olyan ami rá való mert több ladán láttam már mindenféle átalakítás nélkül
2023. okt. 28. 22:58
 9/10 veterán vas ***** válasza:

A gyár, 165/80 x 13 gumival adta ki a ezt az autót.

Ehhez képest te 205/75 x 15 méretet szeretnél.

Akkora az eltérés, amit még az általad favorizált fehér perem sem képes kompenzálni. 😉

Az hogy "több ladán láttál" semmit sem jelent, hiszen láthatsz még ezerféle dolgot is.

Pl. 1.8-as motort, kagylóülést, speer-diffit,60-as nyitott kipuf. rendszert, Proex végdobot, műanyag szélesítést (ami alatt pont elférne a 205-ös gumi) stb, stb.

Röviden: felejtsd el!

2023. okt. 29. 16:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Majd nézek olyan fehér gumit ami be fér alá. Ha nem most rögtön hanem hónapok múlva találok az se baj. Ha 13” az se baj nem kell feltétlenül 15” nak lennie csak meg kérdeztem hogy azt valahogy fel lehet e rakni de én biztos nem fogok rá rakni ilyen gagyi műanyag szélesítést ez nem verseny autó 😅amúgy teljesen gyári! Csak szeretnék rá valami szép króm felnit fehér peremes gumikkal mert egy fehér ladához az illik nem ilyen undorító racse felnik…
2023. okt. 29. 17:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!