Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Kresz szabályai szerint az...

A Kresz szabályai szerint az úttesten haladó ROLLER minek minősűl?

Figyelt kérdés
2023. okt. 26. 08:26
 1/10 anonim ***** válasza:
34%
Parasztnak.
2023. okt. 26. 09:09
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Ezzel aztán sokat segítettél.

Valaki más esetleg, aki nem most szabadúlt?

2023. okt. 26. 09:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg tudomásom szerint nincs szabályozva. A jövőben úgy tudom, az a cél, hogy kerékpárnak legyen minősítve amennyiben elkészül az ezt tartalmazó jogszabálytervezet, és azt el is fogadják.

Most azonban arról olvasni, hogy teljesen új KRESZ készül, szóval ki tudja?

2023. okt. 26. 09:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont ebből ered a problémák zöme, hogy nincsenek még a rolleres közlekedésre külön vonatkozó jogszabályok.
2023. okt. 26. 09:42
 5/10 anonim ***** válasza:
54%

A KRESZ még nem tud róluk, de alapvetően biciklis módjára közlekednek és úgy kéne tekinteni rájuk.

Egyetlen erős kivétel van: az irányjelzés. Én nem használok ilyen rollert, de azt hallottam, hogy a normál biciklihez képest túl veszélyes egy kézzel fogni a kormányát és a másik karral mutatni az irányjelzést. Ha pedig karral nem megy, akkor lámpával kéne. Ha ui. jármű és nem gyalogos, akkor számára az irányjelzés kötelező. Az pedig elég egyértelmű, hogy jellege és sebessége miatt nem tekinthető gyalogosnak.

2023. okt. 26. 10:08
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Csak a vizsga miatt érdekelt, hogy mit mondjak majd rá, ha lesz ilyen kérdés.
2023. okt. 26. 10:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
#6 Vizsga? 1000%-hogy nem lesz ilyen kérdés, mikor hónapok óta nem képesek erről dönteni a fejesek.
2023. okt. 26. 11:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs egyértelműen besorolva, évek óta ígérgetik, hogy jön az új kresz, de egyelőre semmi.

A vizsgán csak egyértelmű dolgokat fognak kérdezni.

2023. okt. 26. 11:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Akkor jó, kicsit megkönnyebbűltem. Akkor már csak a 3 pontosoktól kell izgulni, bár azok menni szoktak:D
2023. okt. 26. 15:38
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Beépített erőforrással nem rendelkező jármű.
2023. okt. 26. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!