Ha az előttem haladó tartósan hagyja előttem a hátsó ködlámpát, ereszthetem neki a távolságit?
Figyelt kérdés
2021. nov. 6. 21:18
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
18 szavazat
1/19 anonim válasza:
Szerintem akinek a műszerfalon nem csapja ki a szemét a ködlámpa piktogramja, az csak annyit fog gondolni hogy mit villog mögöttem ez az Isten barma. Más szóval villoghatsz ha egyszer funkcionális analfabéta megy előtted.
2/19 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam, hogyha a villantás után is úgy hagyja, akkor bekapcsolom én is tartósan.
2021. nov. 6. 21:44
3/19 anonim válasza:
Nem szabályos.
Attól, hogy ő elvakít, az még nem jogosít fel téged arra, hogy te is elvakítsd.
A legtöbb, amit tehetsz szabályosan, hogy fénykürttel jelzel neki, amit vagy megért és elfogad vagy nem.
4/19 A kérdező kommentje:
#3 Tehát, ha a 10-dik villantásra is úgy hagyja, akkor nem szabad felkepcsolnom neki?
2021. nov. 6. 22:08
5/19 anonim válasza:
"Én arra gondoltam, hogyha a villantás után is úgy hagyja, akkor bekapcsolom én is tartósan"
De mondom, ha egyszer hülye mindenhez a kormány tekerésén és a pedál nyomkodásán kívül nem fogja érteni hogy miért csinálod.
6/19 anonim válasza:
"(3) * A tompított fényszóró helyett távolsági fényszórót használni - fényjelzés kivételével - csak lakott területen kívül szabad. Tilos a távolsági fényszóró használata
b) a másik jármű követése esetében olyan távolságon belül, ahonnan a fényszóró - a visszapillantó tükrön át - az elöl haladó jármű vezetőjét elvakíthatja,"
7/19 A kérdező kommentje:
Tehát hagyni kell, hogy folyjon ki az ember szeme ugye?
2021. nov. 6. 22:17
8/19 anonim válasza:
Nem azt mondjuk hogy hagyd, de ha egyszer hülye nem tudsz vele mit tenni. Előzd meg és csináld ugyan azt egy kis ideig, hát ha észbe kap bár ilyennél kétlem.
9/19 anonim válasza:
Engem nem zavarnak az ilyen dolgok, szóval nem értem, hogy lehet ennyire kiakadni:D Egyedül az kellemetlen, amikor távolságival jönnek szembe, de kis ideig még az is kibírható. De ennyiből piros lámpánál is villogtathatnál folyamatosan, amikor az előtted lévő a féken áll, mert tudtommal a hátsó ködlámpa fényereje nem lehet nagyobb a féklámpáénál.
10/19 anonim válasza:
#9 Amúgy de, lehet erősebb a féklámpánál és sok autónál erősebb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!