Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehetséges, hogy egy...

Hogyan lehetséges, hogy egy öreg, 30+ éves Mercedes drágább mint egy modern új autó?

Figyelt kérdés
Elavult, nagy motorok, nincs vezetéstámogató rendszer, nincs Android autó, és mégis drágábbak ennyi idősen mint egy modern kisautó, ami tele van extrával, kis fogyasztású és euro6 besorolású. Miért?
2023. okt. 11. 11:44
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Azért a többség, akit picit érdekelnek az autók általában tisztában van ezekkel....
2023. okt. 11. 15:27
 22/26 A kérdező kommentje:
Igen ez igaz. Egyébként m103, 300E, kézi váltóval. Egy álom vele minden méter. :)
2023. okt. 11. 15:30
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Én 12 éve nyüstölök egy 190-es 2,5-es dízelt... nem is keveset.

1,2 millió körül vettem, most van benne 1,5 millió km.

Voltak vele gondok de az a vicc, hogy motorikusan 0 hibája volt ennyi km után is.

Amúgy fillérekbe kerül hozzá az alkatrész és otthon könnyedén szerelhető autó.

Keveset fogyaszt, marha kényelmes, marha élvezetes és "marha" lomha de ez nem érdekel :D

2023. okt. 11. 15:48
 24/26 anonim ***** válasza:
51%
Mi köszönjük, hogy itt lehetünk!
2023. okt. 11. 16:14
 25/26 A kérdező kommentje:
Ebben most van 182 ezer, úgy ment át az OT-n mint kés a vajon. Semmit nem kellett csinálni rajta. Teljesen újszerű, még a gyári zsír is rajta van. Az 1.5 dci onnan jött, hogy apósom beült múltkor, aztán elkezdte nekem magyarázni, hogy ez újra van kárpitozva, mert nem lehet ilyen 34 évesen. 😁 S egyébként is milyen jó az 1.5 dci. Igazából már viccesnek sem vicces...
2023. okt. 11. 16:24
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Van itt azért egy pici költői túlzás. Konkrét modelleken belül is van alja meg teteje.

A legolcsóbb új autó itthon a Mitsubishi Space Star volt augusztusban, 4,44 millió Ft, de ha megnézem a top 10-es listát, hát egyikre sem mondanám azt, hogy annyira csúcsmodern. Legalábbis nekem egy Kia Picanto nagyon az alja. Jön, megy, teszi a dolgát, de ennyi.

Ennyi pénzért nekem egy Mercedes már a gyűjtői darab címszót viseli, nincs helye rozsdának, szakadásnak, semminek. Nyilván most nem egy 60 éves barnfind kasznira gondolok, hanem pl W116, W126, W124 és társai.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy egy átlag, jó állapotban lévő 30+ éves Merci a legolcsóbb itthon kapható új autó értékének épp hogy a felét talán eléri és persze most megint nem egy 560 SEC-re gondolok.

Abban az árkategóriában amiben gondolkodsz, vagy említettem, ott már lesz más is otthon, nem csak 1 db régi Merci, magyarul van pénz lóvéra, nem lesz gond. De aki most vesz autót, vagy váltja le, vagy nincs pénze hobbizni, de újat, vagy újabbat szeretne, az meg nem egy 30+ éves Merciben fog gondolkodni.

Ezek mára hobbiautók, befektetés, érték, nem pedig a mindennapi használós, amire majd fogják használni a Mitsubishi Space Start. Meg kell járatni, menni kell vele, de nem ingázni fogsz egy régi Mercivel (aminek az értéke több millió Ft) az otthon és a munkahely között, dugóban állva meg ilyenek. Ezért kerül ennyibe, mert szép, mert vigyázva van, mert gazdája van.

2023. okt. 11. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!