Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi baja lehet az autómnak?

Mi baja lehet az autómnak?

Figyelt kérdés
2009es peugeot 207em van 1.6os dízel..Megvan 6 éve eddig semmi nagyobb baja nem volt, volt folyamatosan szervizelve. Pár hete észrevettem hogy nem gyorsul úgy mint ezelött.ok pl. napi 5kmert ha megyek vele nem foglalkoztam vele.valamelyik nap hosszabb utat tettem meg kigyulladt a müszerfalon a katalizator lámpa majd amikor másnap beinditottam már eltünt( ez már többször is kigyulladt mióta megvan az autó majd eltünt, soha nem találtak ebből kifolyólag problémát szervizeléseknél)Tegnap viszont egy nagyobb leejtőre 30al birt felmenni 1-2es sebességgel Itt simán felhúzott anno 70-80al az autóm ezen a leejtőn..Most a turbó megy kifele belőle? Vagy a katalizátor van eltömődve mert nem jár nagyobb utakat hanem csak faluba 50el?Gondoltam hogy felhivom a szervizt ma de ha valakinek van ötlete azt megköszönöm.

2023. okt. 5. 07:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igazából női tulajdonosa vagyok ennek az autónak halvány lila fingom sincs a dolgokról ha kinja van szervizbe viszem és ott megoldják a gondomat de mostanában nem igazán volt ezzel időm foglalkozni.
2023. okt. 5. 16:55
 12/17 anonim ***** válasza:
Bocs, nem kioktatasnak szantam. Figyelemfelhivas hogy nem megfelelo a hasznalat. Faluban egy iranyba 5km-re az is eleg ha veszel egy 1.1 benzin 206-osat 300 ezerert. Legalabb ez nem megy tonkre. Majd ha megint dizelezel, akkor eladod a masikat.
2023. okt. 5. 17:10
 13/17 anonim ***** válasza:

Ha halvány lila fingod nincs, akkor honnan szeded, hogy "nyilván a turbó a kínja"?

Egyáltalán nem olyan nyilvánvaló.

Lehet eldugult dpf, lehet kifújó turbó meg még ezer más dolog.

Miután a felvillanó motorhiba jelzéseket következetesen leszartad, tulajdonképpen várható volt.

Igazából a kérdésnek sem látom sok értelmét. Egyrészt ennyiből nem lehet megállapítani, hogy mi a baja, másrészt ha tudnánk a pontos diagnózist, akkor sem tudnád megjavítani.

2023. okt. 5. 17:33
 14/17 A kérdező kommentje:
Picit utánaolvastam google azért a barátom.De aztakartam irni egyébként hogy általánosságba mint minden nő így en sem értek az autókhoz. 6 éve mióta nálam van az autó kigyulladt egy párszor.amint megnyomattuk autópályán eltünt hónapokra a lámpa. Nem mondanám hogy leszartuk csak mivel eltünt állandóan és egyik szerviznél, motordiagnosztikánál sem jelzett semmit sem igy nem tulajdonítottunk neki nagyobb jelentőséget.Igazából azt kérdezek amit akarok mint mindenki más ezen az oldalon, nem értem mire a kioktatás és a kommented. Azért gyanakodtam a turbóra mert egyik ismerősömnek sem ment az autoja no de az övé tényleg nem ment és turbó kinja volt.
2023. okt. 5. 17:45
 15/17 anonim ***** válasza:

Attól, hogy egy nő (te) nem ért hozzá, ez nem jelenti, hogy egyik nő sem.

Attól, hogy egy másik autónak turbó gondja volt, nem jelenti, hogy a tiednek is az van.

2023. okt. 5. 18:15
 16/17 A kérdező kommentje:
Természetesen.Lerövidítem a kört az ismerősi körömben egyik nő sem autószerelö.Bízom benne hogy az enyémnek nem a turbó a baja mert az most költséges lesz a házépítés mellett. Köszönöm segítséged
2023. okt. 5. 18:18
 17/17 anonim ***** válasza:
65%
Fuhu micsoda folenyeskedes. Szepen dongesd otthon azt a nagy mellkast, hogy jol kiosztottad a nem hozzaerto csajszit a gyik-en. Had rengjen a haj a nagy arcodon.
2023. okt. 5. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!