Mi baja lehet az autómnak?
hajtsd meg pälyän, hogy kiegjen a dzsuva a kipufogo rendszerböl. napi 5 km-ert mondjuk nem hasznälnek dizelt...
2023. okt. 5. 07:51
Nekem ugyan egy 32 éves szopódízelem van, de bizonyos kutaknál tankolva nagyobb emelkedőn alig mászik fel 80-nal, máskor meg repeszt 100-zal is....
Ezen aztán nincs katalizátor se, de még szervókormány se. :D
Nézz tárolt hibakódokat, lehet, letilt valamiért az ECU, az, hogy egy szerviz nem talál semmit, kb annyi, mintha pistike mondta volna, aki sose látott villáskulcsot.
Gázpedál jeladótól kezdve a kormányszervo helyzetérzékelőéig bármi lehet.
2023. okt. 5. 08:04
Katalizátorlámpa?
Az nem általános motorhiba jelzés?
Valószínűleg most nem a katalizátorral van gond.
Teljesítményvesztést ezer dolog okozhat, irány a szerviz.
2023. okt. 5. 08:07
Inkább részecskeszűrő lesz, nincs lehetősége kiégni ha 5 km-t mész. Meg kell hajtani pályán 2500-3000 körüli fordulatszámon, és hetente-kéthetente egy hosszabb (legalább 50 km) útra is elvinni
2023. okt. 5. 09:16
Ha az eddigi 80 helyett 30-cal megy fel az autó emelkedőn, azt nem fogja megoldani a "pályán meghajtás".
2023. okt. 5. 09:21
6/17 A kérdező kommentje:
Azért van dizelem mert napi 50kmert mentem, pár hónapja elköltöztünk így 2kmre lakom a munkahelyemtől.Jövöre ismét elköltözünk és akkor ismét napi 30km megy majd ezért is tartom meg a dízelt. Hogy válaszoljak a miért is van dízelem napi 5 kmre kérdésekre. Felhívtam a szervízt aztmondták hogy megnézik a hibakódokat.Elképzelhető hogy nem a katalizátor mert emlékszem mikor mindig kigyulladt a lámpa felvittük pályára jól meghuzatni utána a lámpa eltünt.
7/17 A kérdező kommentje:
Magyarul csinál egy autódiagnosztikát.
Akkor biztosan részecskeszűrő, pályán sikerült kiégnie normálisan. Ezt azért hetente egyszer csináld meg, amíg napi 5 km-t megy az autó
2023. okt. 5. 10:31
Nem reszecskeszuro. Ezeknel a 110 lovas 1.6 HDi motoroknal a valtozo geometrias turbo tapad le. Siman letapad ha 5km-eken hasznalod minden nap 3-4 honapig, ha elotte 10-15 evig hadznalva volt az auto. Nem is nagyon szokott erre hibat dobni. Fel kell ujitani a turbot, EGR-t kitakaritani, szivosort is ki lehet takaritani, reszecskeszurot is meg kell nezni, de az nem igy jelentkezik. Ettol meg lehet hogy az is tisztithato vagy csere.
Szep 2-400 eft-os buli lesz, ha a DPF es az EGR nem cseres. Ezert nem kell par km-re dizelt, plane nem valtozo geometrias turboval szerelt regi dizelt varosba 5km-eken hasznalni. Ha megcsinaltattad tedd le az autot, mert fel ev alatt megint tonkreteszed.
2023. okt. 5. 16:49
10/17 A kérdező kommentje:
92lovas az autóm nem 110.Ettől eltekintve nem mondassz hülyeséget, nyilván a turbó a kinja.igen sajnos kb 1 éve 5 kmen van használva az autó, és tudom hogy ez egy dizeles autónak nem tesz jót de tudjuk hogy manapság nem könnyü pacek jól karbantartott autót venni jó áron ezért sem akartam lecserélni,tudván hogy eddig én pacekul karbantartottam és tudván hogy hónapok mulva ismét megy majd sokat.Nyilván nem erre a célra lett vásárolva mint fentebb leirtam, nem kioktatást kértem hanem egy értelmes véleményt hogy mégis mi baja lehet az autómnak.Igen valóban gyerek mellett lelehet rakni az autót alukálni hónapokra.
Kapcsolódó kérdések: