Opel astra g automnál vagy eltünik a viz vagy ugy tele lesz hogy a sapkán keresztül kinyomja a vizet! Szerintetek is hengerfejes?? Szerelök mind mást mondott!
1. Szagolj bele a kiegyenlítőtartályba. Van kipufogógáz szaga?
2. Ha a hűtőrendszeren lyuk van, akkor melegen vizet nyom ki és lehüléskor levegőt szív be. Ha feltöltöd a szintet maximumig, akkor a következő felmelegedéskor a rendszer belsejében levő levegő tágulni fog és kinyomja a vizet a kiegyenlítőtartály sapkáján.
Meg kell keresni a lyukat és légteleníteni a rendszert. Ha kicsi a lyuk, akkor ideiglenesen azzal is működésben tudod tartani az autót, ha nem csak vizet töltesz bele, hanem légteleníted is.
Ha a kiegyenlítő nyílására ráhúzott kotont felfújja, akkor az....
https://www.youtube.com/watch?v=IFR7O7FT4ps
szakállas arc még örül is neki.
"Ha a kiegyenlítő nyílására ráhúzott kotont felfújja..."
Ha levegő van a rendszerben és melegszik, az is felfújja.
Hengerfej hiba nem produkál ilyen hibát, ott azt vennéd észre hogy a folyadék olajos lenne, meg kapucsinó szerű trutyi lenne a kiegyenlítőben, a motorolaj betöltőnél, nívópálcán szintén megjelenne. Persze minimálisan előfordulhat, de ha hengerfejes lenne akkor igen csak ronda lenne.
Másrészt én levegősödésre tudok gondolni hogy azért nyomja ki az meg nyilván azért van mert valahol lyukas a rendszer és beszívja a levegőt majd végignyomja a körön és a kiegyenlítőnél visszaköszön.
Elsőkörben az összes csövet nézd át meg nem árt a csatlakozásokat is, bilincseket ilyesmiket mert én egy lelazult bilincs miatt szívtam meg egyszer hasonlóan.
Ohh kőszönöm mindenkinek
4-es az olaj sapkánál igen kapucsinos szinü de nem mindig az is eltünik viszajön, kipufogo halvány fehér füst jön! És a viz tartályba nincs elszinezödés de amint irta az 1es bele szagoltam és ténleg kipufogo gáz szaga van
Szerintetek érdemes kőlteni egy ecotech motora 312000km 2005 ös évjárat vagy hagyam adjam el és milyen autot vegyek amivel nem kell egy hét mulva be gurulni a szerelöhöz! Igen tudom minden autonak van vagy lesz baja egyszer fökép hogy ilyen 400-500 ezer ft autokat tudok nézni!!! szerintetek????
Sajnos nincs olyan köröm akik értenének hozzá!!
"Szerintetek érdemes költeni...?"
Hogy áll a rozsdával? Küszöb, padlólemez, nyúlványok? A karosszéria simán átmenne egy műszaki vizsgán? Van vele gond vagy akár kezdődő gond?
Szia 7-es nem nincs semmi rohadás az auton nyúlványok, taposok, felfogatási pontok mind épek....
Az egyetlen gondom a viz és nagyon elrémiszt hogy hengerfejes lesz mert kb 300-400 ezer a javitásaazt mondják a szerelők 😔😔😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!