Egy ilyen 600 nettós fizetés mellé milyen autót tudnék megengedni magamnak?
Budapesten élek, saját tulajdonú lakásban, amit kaptam, tehát albérlet nem terhel sem lakáshitel. 34 éves vagyok.
Jelenleg egy céges autóval járok, amit bejárásra kaptam, persze magánhasználatos is egyben, tankolókártyával.
Sajnos kezdek kiégni a munkahelyemen igy 7 év után, a szakmában összesen eltöltött 10 év után, tehát lassan váltanom kell, vagy megvárhatom a szivinfarktust vagy egy daganatot.
Kb ilyen 500-600 nettót máshol is meg tudnék keresni, de nem érzem úgy, hogy ebből megerőltetés nélkül ki lehetne hozni egy új 6-7 milliós autót, ami manapság kb a legalja a kinálatnak.
3-4 millióért meg lehet venni 4-5 éves swifteket meg corsákat 100e km-rel. Nyilván nem fél évig menőzős szutyki bmw-ben gondolkodom, ami utána megáll, nekem munkába járásra kellene autó, meg anyámékhoz néha lemenni 250km-re az autópályán.
Belegondolok, hogy régen azért be lehetett sétálni 2-3 millióval a szalonba és elhozni egy yarist vagy hasonló kaliberű autót újonnan, a maradékot meg "vicc" szintű részletekben kifizetni 2 év alatt.
Nagyon úgy érzem, hogy mérnöki végzettséggel meg habitussal magyarországon egy átlagos szinten nem opció, hogy egy kis audival vagy valami hasonlóan átlagtól kicsit jobb autóval járjon az ember anélkül, hogy ez a megtakaritásainak vagy bevételeinek nagyobb részét elvigye.
falusi bmw :DDDDD
Berci és Medve van szolgálatba, Wilva most épp abrakol azért nem fért rá a képre XDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!