Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy ilyen 600 nettós fizetés...

Egy ilyen 600 nettós fizetés mellé milyen autót tudnék megengedni magamnak?

Figyelt kérdés

Budapesten élek, saját tulajdonú lakásban, amit kaptam, tehát albérlet nem terhel sem lakáshitel. 34 éves vagyok.

Jelenleg egy céges autóval járok, amit bejárásra kaptam, persze magánhasználatos is egyben, tankolókártyával.

Sajnos kezdek kiégni a munkahelyemen igy 7 év után, a szakmában összesen eltöltött 10 év után, tehát lassan váltanom kell, vagy megvárhatom a szivinfarktust vagy egy daganatot.

Kb ilyen 500-600 nettót máshol is meg tudnék keresni, de nem érzem úgy, hogy ebből megerőltetés nélkül ki lehetne hozni egy új 6-7 milliós autót, ami manapság kb a legalja a kinálatnak.

3-4 millióért meg lehet venni 4-5 éves swifteket meg corsákat 100e km-rel. Nyilván nem fél évig menőzős szutyki bmw-ben gondolkodom, ami utána megáll, nekem munkába járásra kellene autó, meg anyámékhoz néha lemenni 250km-re az autópályán.

Belegondolok, hogy régen azért be lehetett sétálni 2-3 millióval a szalonba és elhozni egy yarist vagy hasonló kaliberű autót újonnan, a maradékot meg "vicc" szintű részletekben kifizetni 2 év alatt.

Nagyon úgy érzem, hogy mérnöki végzettséggel meg habitussal magyarországon egy átlagos szinten nem opció, hogy egy kis audival vagy valami hasonlóan átlagtól kicsit jobb autóval járjon az ember anélkül, hogy ez a megtakaritásainak vagy bevételeinek nagyobb részét elvigye.

2023. szept. 30. 19:00
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Te tudod mennyit élsz fel, és mennyit akarsz megtakarítani havonta ennyi bérből.

Egyébként ha ilyen sz/rul vagy, biztos az autó megoldás?

Én hasonló, egész kicsit több jövedelemmel egy viszonylag ritka, de dízel 3,5M értékű autót hajtok, 7 literes fogyasztással, úgy, hogy mellette fizetek egy kisebb lakáshitelt, meg egy nagyobbat egy építési telekre. Ha nem lennének terveim az ingatlanokkal, akkor most kb. 9-10M 280 lóerős turbóbenzinnel vígan el tudnék furikázni ennyi pénzből. szimplán neked kell kiszámolni mennyit akarsz autóra szánni vételárat és havi ráfordítást tekintve.

2023. szept. 30. 21:28
 22/38 A kérdező kommentje:
hát igen, vannak akik inkább nem esznek hónap végén csak a bömbivel tudják veretni és játszani a menőt
2023. szept. 30. 22:49
 23/38 anonim ***** válasza:
52%
Te valami debil vagy kérdező, vagy mi a bajod? Miért fáj ennyire, ha bárki másnak jobban megy?
2023. okt. 1. 04:13
 24/38 anonim ***** válasza:
52%
had rinyáljon, rinyaaaagép :D
2023. okt. 1. 04:21
 25/38 anonim ***** válasza:

#22: ha nekem szólt, nem bömbi és azt eszek hó végén, amit akarok. Mint írtam, 2 ingatlanom van frekventált helyen és építkezni akarok, ezért "csak" egy olyan autót engedek meg magamnak, ami most van, nem pedig egy 3x akkora költségűt. Ami szintén beleférne, ha inkább arra fordítanék. De ez az egyéni döntésem. Amit úgy látom te nem bírsz meghozni, inkább csak keseregsz és károgsz

2023. okt. 1. 07:39
 26/38 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Havi netto 1.2 millió a bevételünk, és egy kettes priust vettem idén.

Nem érzem azt, hogy hibáztam volna, tudja azt amit vártam tőle: automata, hibrid (kis fogyasztás, vegyesen 5 liter, 3km városi ingázással, illetve pályán 150es átlaggal), tempomat.

De amúgy a helyedben nem vennék kocsit. Pesten kiváló a tömegközlekedés, arra a pár útra pedig mikor elmész szüleidhez egy évben egy bérelt autó tökéletes. Napi 10e plusz tankolás, már a matrica plusz alacsony fogyasztás miatt jó vagy

2023. okt. 1. 08:49
 27/38 dirtboy ***** válasza:

Az hogy mennyi a havi nettód nem érdekes információ,az a kérdés hogy hóvégén mennyi marad meg.

Egyébként nem értem ezt az új autó árakon rágódást. Most komolyan a fővárosban laksz és néha elugrasz a szüleidhez 250km-re és erre akarsz venni egy új autót?

Minek?

Veszel egy használt autót 2-2,5millióért és azzal is ugyan az az élmény araszolni lámpától lámpáig ésmég marad pár milliód hasznosabb dolgokra is vagy egész egyszerűen csak tartaléknak ha kell.

2023. okt. 1. 10:55
 28/38 anonim ***** válasza:
Nagyon adom 27-es!
2023. okt. 1. 11:07
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
#27: Nem akarok nagyon durva lenni, mert én is vidékről kerültem Budapestre, de nyilván azért kell az újautó, hogy a zsákfaluban mindenki lássa, hogy Józsinak bejött az élet, ha már elment arra a csúnya, büdös, zsófolt pöstre, valami olyan munkát csinálni, ami nem is munka, mert csak nyomogatja a gombokat egész nap egy fotelban, ráadásul az egészségének is milyen rossz ez. bezzeg, ha kint kapálna ő is, mint mindenki más a faluban...
2023. okt. 1. 12:57
 30/38 A kérdező kommentje:

hát faluban nehéz lenne versenyezni a németországban meg ausztriában seftelő gyerekekkel akik nagy bmw-kkel járkálnak, igaz szétesik alattuk, mert megjavittatni nem telik 1-2 millió forint már.

jelenleg a 8 milliós céges kocsim nagyobbat szól, mint ezek a levetett nagy kocsik, már csak abból kifolyólag....hogy új.

de amugy meg igazából lepereg, mert 15 éve vagyok pesten és mindenki elfelejtett már engem a faluban és sosem voltak barátaim ott amugy sem.

Azt a barmot aki szerint meg pesten oké a tömegközlekedés, azt elküldeném napi szinten 3-4 átszállással ingázni 1 másfél órákat egy irányba.

NEM azért tanultam és dolgoztam ennyit, hogy hajnal 6kor kelljen indulnom télen nyáron. Ugyanis az ipari létesitmények nem belvárosi irodákban található munkahelyeken vannak, hanem sokszor megközelithetetlen helyeken ahova kell az autó

Ja és mi lesz ha a szüleim lerobbannak, és gyakran kell látogatni őket?

A hó végén mennyi marad kérdésre meg azt tudom mondani, hogy nem igazán spórolok, úgyhogy igy csak 2-3 száz ezer marad havonta, de azért a megtakaritásaim sem elhanyagolhatóak, mondjuk úgy két évig munka nélkül is ellennék belőle.

2023. okt. 1. 18:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!