Milyen lesz a pszichológiai teszt a jogosítvány szerzésnél szerintetek?
Mivel mint írtam, nem vagyok a szakmában érintett, így nem tudom megítélni mi a jó teszt, azt tudom, hogy pl nálunk is vannak több mint 500 kérdéses tesztek is ahol többször rákérdeznek egy dologra más megfogalmazában, és eléggé kisakkozható.
Tény, hogy van olyan kérdés amire mai napig lövésem sincs mi a jó válasz, de a legtöbb azért kisakkozható.
De akkor feladom itt ez egy konkrét pszichológia teszt kérdés:
"Szerintem Arany jobb ember volt mint Petőfi?"
Nah erre mi lehet a jó válasz?
#12 Az, amit te gondolsz.
A jó teszt egyébként számozós, és pont azért kérdeznek rá több dologra más megfogalmazásban, hogy kiszűrjék azt, aki matyó hímzésmintát csinál, meg ha jól rakják össze, az is gyanús, ha ezeket kisakkozod, mert az a normális magatartás, hogy annyira unod, hogy mindenre REFLEXBŐL válaszolsz. Aztán a kiértékelés egy külön tudomány, hogy az ilyen kérdéseknél mekkora egyezés és mekkora különbözés a nem normális, meg az sem mindegy, hogy az azonos kérdések között hány másik kérdés volt. Ez egy egész tudományág.
Szóval ha te sikeresen kisakkoztál egy pszichiáter által adott tesztet, akkor vagy sz*r volt a teszt, vagy inkompetens/lusta a pszichiáter, vagy mindkettő.
Biztosan igazad van, gyanítom, hogy te értesz is hozzá.
Én csak a saját tapasztalataimat írtam le, meg amiket tapasztaltam, azért tényleg extrém szűrésünk van időszakosan ilyen téren, amivel a nagy átlag életében nem találkozik.
Nem tudom, hogy jogosítványnál mennyire működhet, meg mennyire szigorúan, illetve ott nagyobb a merítés, szóval talán a totál debilek kiszűrésére lehet értelme.
#15 Mondjuk én is csak annyit értek hozzá, hogy az exeim 80%-a pszichológushallgató vagy pszichológus volt, meg amikor akár cégnél, akár saját régi terápián volt hasonló, mindig kérdezősködtem. Nem 100% amit mondok.
De még a szociológiát végzett unokatesóm is mondta hogy akár egy házalós kérdőívet is nagyon okosan kell összerakni.
Jogsinál abszolút egyetértünk. Azt meg amúgy nem írtam eddig, de sajnálom, hogy amikor rosszul voltál lelkileg, így cserbenhagyott a szakma és a rendszer.
Sajnos a munkáltatom olyan, hogy top-on kell lenni egészségileg és lelkileg és ha úgy van, hogy valahol rizikó faktor vagy akkor a helyi orvosok és pszichológusok tolnak tovább vizsgálatokra, hogy letolják a felelősséget magukról.
Ennek persze van oka, volt 1-2 kolléga aki öngyilkos lett, vagy öngyilkossági kísérletet hajtott végre, és ezt pl a pszichológiai osztály nem szűrte ki, nem vette észre, ez elég nagy bukta lehet szakmailag.
Szóval valahol értem őket, csak nah, xar érzés mikor egyből átlöknek egy problémával máshova, hogy magukat védjék.
Nyilván nem is fogom leírni, azért emeltem ki egy korábbi válaszban a poligráfot is...
Az is nyilván egy szigorúan engedélyhez kötött eszköz amit akárki nem bírtokolhat, szóval ebből nagyjából belőheted az irányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!