Milyen lesz a pszichológiai teszt a jogosítvány szerzésnél szerintetek?
Ki tartaná a pszichológiai tesztet, amikor magánba is többhetes várólisták vannak?
Amit el tudok képzelni, hogy a háziorvos feltesz 2 sablonkérdést, aminek pont semmi értelme nem lesz.
A pszichológiával az a baj, hogy átverhető.
Az én munkahelyemen nagyon komoly időszakos pszichológiai szűrés van, évekig így simán végigtoltam amikor minden jó volt, aztán lett egy lelkileg rosszabb időszakom amikor sajnos nem jött ki jól a szűrés.
Persze ezeket a teszteket én komolyan úgy töltöttem ki ahogy éreztem éppen magam, meg ahogy aktuálisan gondolkodtam, meg a pszichológussal is megosztottam minden gondom, mondván ők azért vannak, hogy segítsenek.
Tévedtem, a munkahelyi pszichológus a rossz teszt miatt beutalt egy pszichiátriai felülvizsgálatra, ott már nyilván tudtam mi a cél, így kellő intelligenciával felmértem mikor mit kell mondani. Így a pszichiáter diagnózisa az volt, hogy én mit keresek itt?
Meg lett a szakvélemény leadtam a munkahelyemen, aztán csókolom.
Ettől még nem oldódtak meg a lelki problémáim, csak egy életre megtanultam, hogy okosan kell ezeket a dolgokat kezelni.
Nah kb ennyit érhet egy pszichológia vizsgálat is egy jogsinál, persze a full debileket kiszűrik, de akinek van egy kis esze az fel tudja mérni mire mi a jó válasz függetlenül attól, hogy úgy gondolja e vagy sem.
Reméljük minél szigorúbb, és nem valaki ismerős Józsija találja majd ki 8 általánossal az asztal felett. Olyasmi teszt lenne jó mint a rendőröknek, PÁV-osoknak stb stb. Meglehetne ezt jól csinálni ha akarnák. Csak ugye mutyik, lefizetések biztos lennének.
A másik gond az, hogy sokan, ( nagyon sokan ) jogosítvány nélkül, vagy bevont jogosítvány mellett vezetnek. Ezt nem fogod tudni kiszűrni.
Ezért lenne jó nem az jogosítvány bevonás, hanem az autó elkobzás, de ehhez nyuszi az ország.
#8-as
Nem tudom mi számít "konyhapszichológiának" mivel nem vagyok szakmabeli, de azért abban egyetérthetünk, hogy elég kevés helyen van poligráf-os vizsgálat szűrésnél.
A pszichiáter állami volt, ez igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!