Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyjából mennyibe kerül...

Nagyjából mennyibe kerül átlagosan havonta egy autóval kapcsolatos összes költség?

Figyelt kérdés

Nem értek hozzá, sosem volt autóm, teljesen laikus vagyok, de olyanokra gondolok, mint benzinköltség, parkolási díjak, az autó tisztán tartása, az időnkénti szervizelés, évszaknak megfelelő gumit, kötelező és azon felüli biztosítás, na meg persze maga az autó ára lebontva ár/élettartamra.

Nem tudom, milyen gyakori, de tuti mindenkinél becsúszik időnként egy baleset, szabálytalanság vagy akár egy banális rongálódás, tehát ami nem része az alap ügymenetnek, de szintén pénz - ezt is számoljátok bele légyszi.

2023. aug. 28. 11:35
A kérdező szavazást indított:
0 - 20 000 Ft
20 000 - 40 000 Ft
40 000 - 60 000 Ft
60 000 - 80 000 Ft
80 000 - 100 000 Ft
100 000 Ft+
7 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Suzuki Swiftre, vagy 2023-mas 7-es BMW-re?

Erre így nem lehet válaszolni. Az még csak hagyján, hogy az autón sok múlik, de rajtad is. Erre a válasz 0 és 1 millió között.

2023. aug. 28. 12:03
 2/14 A kérdező kommentje:
*NÁLAD személy szerint, élethelyzettől függetlenül.
2023. aug. 28. 12:06
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálam személy szerint, élethelyzettől függetlenül:

Tankolás kb 35 ezer/hó (heti 200 km ingázással)

Éves biztosítás: 100/év

Szervíz: párom szereli, csak az alkatrészt kell hozzá vennem. Ez változó hogy épp mit kell cserélni/javítani. De kb 10-30 ezer.

Nyári gumi szettem: 90 ezer volt

Téli gumi szettem: 110 ezer volt

Gumicsere: 10/év

Parkolásra nem költök, autópálya matrica alkalmanként. Egy éves megyei van, az volt 6.300 Ft.

2023. aug. 28. 12:12
 4/14 anonim ***** válasza:
88%
Annyira azért gondolom értesz hozzá, hogy a költségek egy része (pl. benzin) nagyban függ attól mivel, hogyan és mennyit mész. Ergó erre a kérdésre a válasz a párezer Ft és párszázezer között bármi lehet.
2023. aug. 28. 12:16
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A költségek nagy része attól függ menynit használod.
2023. aug. 28. 15:14
 6/14 A kérdező kommentje:

ma 12:16

ma 15:14

Tavaly mennyibe került összesen, ezt osszátok el 12-vel, meg is lesz a havi átlag :)

2023. aug. 28. 16:03
 7/14 anonim ***** válasza:
69%

Ezeknek a fele annyira értelmetlen...

Benzinköltség mennyi? Pontosan annyi amennyit fogyasztasz.

Parkolás szintén... Nem mindegy, hogy belvárosban kell havi 40-50 ezerért helyet bérelned vagy ugyanez külső kerületben 4-5 ezer.

Tisztán tartás is mi? Elmehetsz heti 2x IMO-ba, vagy hagyhatod, hogy havi 1x lemossa az eső.

"Időnkénti" szerviz is mi? Még az éves szervizben is nagy a szórás attól függően mit kell cserélni. Van amit saját magad is meg tudsz oldani 10-ed annyiért, van amit meg nem. Na meg nem mindegy hogy mit szervizelsz

Gumi... szintén milyen gumi? Nyilván nem ugyanaz 4 virsli a Suzukira mint egy egyedi felnis SUV-ra.

Biztosítás szintén ezer dologtól függ, sofőrtől, járműtől.

2023. aug. 28. 16:58
 8/14 anonim ***** válasza:
69%

Azt hogy kell értelmezni, hogy "az autó ára lebontva ár/élettartamra"? Honnan, hova számolom az élettartamot? :D

Ilyeneket meg eleve hogyan számolsz bele, hogy baleset, szabálytalanság? :D

Nekem volt 3-4 évem amikor semmi balesetem nem volt, utána egymást követő 3 hónapban 3 alkalommal húzták meg a kocsit vagy jöttek nekem. Ebből 2-nél ott se voltam mert parkoltam.

Szabálytalanság szintén olyan, hogy személy szerint egyszer sem kaptam büntit, más meg úgy fizeti mint én rezsit.

2023. aug. 28. 17:06
 9/14 A kérdező kommentje:

ma 17:06

1) Az ár/élettartam azt jelenti, hogy ha az autót 12 millióért vetted és kb. tíz év van benne, akkor az neked havi 100 000 Ft-ba kerül. Ha 3 millióért vetted, akkor havi 25 ezerbe csak a birtoklása.

2) Te személyesen 2022-ben mennyi pénzt költöttél összesen akármire amiatt, mert autód van? Nyilván ezerféle tényező van, sok élethelyzettől függ, de sok válaszból összejön egy életszerű átlag.

2023. aug. 28. 18:27
 10/14 anonim ***** válasza:
69%

Nyilván a gyakori kérdéseken kapott 3 válaszból életszerű átlag fog összejönni amivel te magad sokkal előbbre leszel.

Az mit jelent, hogy 10 év van benne? Miben? Hol? Eleve értelmetlen így osztani, szorozni, hogy az havi X összegbe perül. Nem. Az egyszeri nagy kiadás ami utána a tiéd. Maximum csere, eladás esetén tudsz számolni egy értékvesztést.

2023. aug. 28. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!