Három hónapja vezetek, jövő héten meg is lesz a 30. Én nem érzem úgy, hogy mostanában el tudnék menni vizsgázni, az oktatóval nem mondom, hogy baj lenne, mert nem egy kiabálós fajta. Viszont akivel én ezt csinálom, ő új. Kissé úgy érzem, nem tudja, hogyan kell oktatni, lévén új. (Sokat kellett volna várni másokra, több hónapot, így az új mellett döntöttem.) A pénzt nem szeretném kidobálni, szerintem ő még 50. óránál is azt mondaná, ne próbáljam még meg. Érdemes már ennyi levezetett óránál (30) váltani, vagy akkor maradjak vele? Egyszer voltunk duplát pályán, kb 3x hagytuk el a várost, amúgy itt körözgettünk a lakhelyemen. Parkolást és társait is gyakoroltuk, de én nagyon nem érzem úgy, hogy akár 10 órán belül is készen állnék a vizsgára. (Ráadásul nagyon ritkán dicsér, sokkal többször mondja, hogy szétesek, holott ez nem feltétlen igaz mindig.)
Miért kéne azért oktatót váltanod, mert neked nem megy a vezetés? Képtelen vagyok az összefüggést megtalálni.
2023. aug. 27. 08:48
2/10 anonim válasza:
Harmincadik óránál megyvan az 580 km? Én kb a 450.-nél jártam, mert nagyon sokat gyakoroltuk a parkolást, amivel ugye nem nagyon mennek a km-ek. Ne válts, örülj, hogy türelmes oktatód van. Beszéld meg vele az érzéseidet, hátha tud segíteni, tanácsot adni, esetleg ha váltásról van szó egy másik oktatót javasolni.
2023. aug. 27. 09:02
3/10 anonim válasza:
"Egyszer voltunk duplát pályán, kb 3x hagytuk el a várost, amúgy itt körözgettünk a lakhelyemen."
Ha nem valami kis falu a lekhelyed, akkor ezzel nincs semmi gond.
Nem attól fogsz megtanulni vezetni, hogy a pályán nyomod a gázt és bámulsz ki a fejedből. Országúti vezetésből 2 kötelező azt hiszem, nem ezen szoktak bukni a tanulók.
2023. aug. 27. 09:31
4/10 anonim válasza:
A lakhelyeden is fogsz vizsgázni? Mert ha nem, akkor azèrt az nagyon nincs rendben, ha nem ott oktat, ahol a vizsga lesz
2023. aug. 27. 10:15
5/10 anonim válasza:
Ritka, aki úgy érzi, hogy tud vezetni. Én egy év után sem, mert csak melóba vezetek, nincs szükségem autóra ezen kívül. Ott parkolok, ahol tudok, nem megyek bele bizonytalan szituba, inkább tartsanak mazsolának.
2023. aug. 27. 11:08
6/10 anonim válasza:
Lassan már minden tanuló -akinek nem megy a vezetés- csak azt az egy megoldást látja üdvözítőnek, hogy oktatót és/vagy iskolát vált.
Pedig lehet, hogy csak egy kicsit kellene jobban koncentrálni, talán többet gyakorolni, és főleg kevesebbet hisztizni.
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Nagyon sokan a 30 óra alatt megtanulják az alapokat.
Persze olyan is van, hogy tré az autó, vagy idegbajos az oktató, na de ez már az első órákon kiderül.
Szóval ha ennyi idő után jön csak a váltás gondolata, akkor lehet, hogy a tanulónál nem egyenes valami.
2023. aug. 27. 11:10
7/10 anonim válasza:
#5: ott a pont!
2023. aug. 27. 11:11
8/10 anonim válasza:
Nem kell rohanni vizsgázni, ha nem vagy elég felkészült akkor úgyis megbuksz, az átlag tanuló bukásokkal vagy anélkül 50-60 órát vezet. Vezetni meg majd 5 év után fogod azt érezni, hogy tudsz, addig gyakorolsz.
Nemrég amúgy fel is akarták emelni a minimum óraszámot 70 körülre (!), már a parlament előtt volt a kérdés csak jött a Covid és a minimál kontakt, ezért elvetették de csak mondom, hogy 30 óra kb arra elég hogy megtanuld az autót kezelni, vezetni azután tanulsz meg, úgyhogy minden plusz órával csak jól járhatsz ha az oktató normális és nem az idegösszeomlás kerülget az óráin, ez az egyetlen eset amikor indokolt a váltás.
2023. aug. 27. 12:15
9/10 anonim válasza:
30 óra semmire sem elég, ne a gyk huszárok alapján ítéld meg magad. Majd ha 50-60 óránál is azt érzed, nem megy, akkor kezdj el aggódni.
2023. aug. 27. 13:52
10/10 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, persze csak az értelmeseket. #6-os, minden egyenes itt, köszönöm szépen.
#3: Én úgy tudom, amelyik autós sulinál vagyok, bár több várost is megnézünk, mindegyik tanuló "véletlen" pont azt húzza, ahol lakik. Nekem Pest nem vizsgaútvonal, mégis duplázni akar ott, az éjszakait. Lényegében nem is tudom még, mik az útvonalak.
#2: Eddig 28 óra van meg, 423 km. Igazából a dupla autópályás, a 4 órásnak a második fele által már kb meg is van. De nem kell sok és megvan az 580 km is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!