Külföldön (Német, Ausztria, Hollandia, Svájc) mekkora sebesség túllépéstől büntetnek?
Úgy alakult, hogy kint kell vezetnem, itthon tudom, hogy 15km/h sebesség túllépéstől fényképez le a traffipax. Valaki tudja esetleg, hogy az említett országokban mennyitől?
Úri vezetők kíméljenek, dolgozni megyek nem nézelődni, nyilván haladni fogok a forgalommal ahol lesz, de ha elől megyek legalább a 10% sebesség túllépést tartani szeretném, de valahol azt halottam, hogy 5km/h sebesség túllépéstől büntetnek, ha jól emlékszem Svájcról halottam, inkább Német o. meg Ausztria érdekelne. Köszönöm.
A 7-es hozzálszólásod alapján nem sokßaig futárkodsz, jogosítvány nélkül nehéz.
Németországban ha bárhol 30 km/h túllépésed van, azonnal ugrik a jogosítvány, és emellett fizetsz 180 Eurot, de már 20 km/h-nál 70 Euro a büntetés, és ezt akárhány esetben ki kell fizeni.
Ha meg túl "dinamikusan" gyorsítasz-lassítasz, akkor is könnyen ugrik a jogsi!
Svájc, Ausztria: +5 km/h
Németország, Hollandia: +3 km/h
Azt is érdemes észben tartani, hogy az általános sebességkorlátozások is mások.
Ausztria: 50/100/130
Németország: 50/100/-
Hollandia: 50/80/130
Svájc: 50/80/120
Köszönöm a válaszokat, igyekezni fogok nem szégyent hozni a nemzetre.
A szabályokat (gyalogos elsöbsége, magállni tilos..) betartom, nem robogóval nagyvárosban ételfutárkodom, hogy letudnám rázni a rendőrautót, sétáló övezettel, vagy egyirányúba szemből behajtva.
Egyértelmű, hogy nem akarom, hogy elvegyék a jogsim, meg eltiltást kapjak, hogy mehessek Romániába/Szlovákiába újat csinálni.
Ja meg ezek nem a magyar mentalitás, meg vezetési kultúra sajátosságai (a fővároson kívül, vidéken) lassan halad az átlag magyar. Ez a manapság általános munkához való hozzáállás, pörögni/haladni kell vele, mert ha nem keresnek mást.
Sok jó tippet kaptam, köszönöm még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!