Külföldön (Német, Ausztria, Hollandia, Svájc) mekkora sebesség túllépéstől büntetnek?
Úgy alakult, hogy kint kell vezetnem, itthon tudom, hogy 15km/h sebesség túllépéstől fényképez le a traffipax. Valaki tudja esetleg, hogy az említett országokban mennyitől?
Úri vezetők kíméljenek, dolgozni megyek nem nézelődni, nyilván haladni fogok a forgalommal ahol lesz, de ha elől megyek legalább a 10% sebesség túllépést tartani szeretném, de valahol azt halottam, hogy 5km/h sebesség túllépéstől büntetnek, ha jól emlékszem Svájcról halottam, inkább Német o. meg Ausztria érdekelne. Köszönöm.
Kösz srácok, gondolom ti sem fukarkodtatok, meg szállítmányoztatok még. Akkor marad a tempós haladás, erős gyorsítás, kanyarodás előtti minél későbbi intenzív lassítás, meg magas kanyarodási sebesség, sebességhatárokon belül persze ;).
Remélem lesz hozzászólás "szakmabelitől" is :)
Svájcban tartsd be, a másik két országban nagyjából reális a +5km/h.
Ha GPS szerint nézed a sebességet, már azzal is nyersz a műszerhez képest.
Valóban nem futárkodtam, de a hozzáállásodból meg azt veszem le, hogy te viszont nem jártál még külföldön. A német ajkú országokban nem díjazzák a 'tempós haladás' elméletedet - a nyugdíjasokon meg mezőgazdasági gépeken kívül úgy sem fog fenntartani senki. Felesleges a siettséged, pláne ha ismeretlen terepre mégy.
Ja, s a gyalogos elsőbbségének figyelmen kívül hagyását sem javasolnám - az sokszor drágább, mint egy kis sebességtúllépés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!