Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Külföldön (Német, Ausztria,...

Külföldön (Német, Ausztria, Hollandia, Svájc) mekkora sebesség túllépéstől büntetnek?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy kint kell vezetnem, itthon tudom, hogy 15km/h sebesség túllépéstől fényképez le a traffipax. Valaki tudja esetleg, hogy az említett országokban mennyitől?

Úri vezetők kíméljenek, dolgozni megyek nem nézelődni, nyilván haladni fogok a forgalommal ahol lesz, de ha elől megyek legalább a 10% sebesség túllépést tartani szeretném, de valahol azt halottam, hogy 5km/h sebesség túllépéstől büntetnek, ha jól emlékszem Svájcról halottam, inkább Német o. meg Ausztria érdekelne. Köszönöm.

2023. aug. 23. 20:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
Ne lépd túl a megengedett sebességet => nem lesz bünti.
2023. aug. 23. 20:09
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az 5 km/h kb reális, tartsd be a sebességhatárokat. Márcsak azért is, mert elég sokba kerül! (Németország)
2023. aug. 23. 20:11
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
A sebességhatárok nem azért vannak, hogy 10%-kal túllépd öket - ha meg ragaszkodsz hozzá, elég sok büntetést fizethetsz, söt könnyen ugrik a jogosítványod is.
2023. aug. 23. 20:12
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
Azért ez a kérdés gyönyörűen mutatja mekkora kretén az átlag magyar :D
2023. aug. 23. 20:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Svájcban nincs tolerancia, már 1 km/h sebességtúllépéstől is büntetnek. Igaz, ezt gyakorlatban csak a lakó-pihenő övezetekben (ami gyakorlatilag minden falusias/külvárosias terület és iskolák környéke) alkalmazzák, azon kívül 100 km/h-ig 5 km/h a hibahatár.
2023. aug. 23. 20:31
 6/13 anonim ***** válasza:
77%
Svajcban mar 1 km/h tullepesert is buntetnek, es asszem 3km/h a gep toleranciaja. Szoval ha 54-el mesz, “levesznek belole” 3-at, 51-el mentel, paff jon a bunti. Az mas kerdes hogy ha magyar rendszamos autod van, akkor sanszos hogy nem fogod megkapni a buntetest, ami 40franktol indul. En 4 eve voltam kint az egyik baratomnal St. Gallenben , volt egy utszakasz ahol oda es vissza is villant a trafi. Nem szaguldoztam, ora szerint 55 korul mentem 50-es szakaszon. Akkorat villant a svajci trafi hogy bevilagitotta az ejszakat. Azota is varom hogy megkapjam a 2x40 frankot.
2023. aug. 23. 20:32
 7/13 A kérdező kommentje:

Kösz srácok, gondolom ti sem fukarkodtatok, meg szállítmányoztatok még. Akkor marad a tempós haladás, erős gyorsítás, kanyarodás előtti minél későbbi intenzív lassítás, meg magas kanyarodási sebesség, sebességhatárokon belül persze ;).

Remélem lesz hozzászólás "szakmabelitől" is :)

2023. aug. 23. 20:45
 8/13 A kérdező kommentje:
*futárkodtatok
2023. aug. 23. 20:47
 9/13 anonim ***** válasza:
61%

Svájcban tartsd be, a másik két országban nagyjából reális a +5km/h.

Ha GPS szerint nézed a sebességet, már azzal is nyersz a műszerhez képest.

2023. aug. 23. 20:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem futárkodtam, de a hozzáállásodból meg azt veszem le, hogy te viszont nem jártál még külföldön. A német ajkú országokban nem díjazzák a 'tempós haladás' elméletedet - a nyugdíjasokon meg mezőgazdasági gépeken kívül úgy sem fog fenntartani senki. Felesleges a siettséged, pláne ha ismeretlen terepre mégy.

Ja, s a gyalogos elsőbbségének figyelmen kívül hagyását sem javasolnám - az sokszor drágább, mint egy kis sebességtúllépés.

2023. aug. 23. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!