Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehet bizonyítani, hogy...

Hogy lehet bizonyítani, hogy egy bizonyos autó húzta meg a miénket?

Figyelt kérdés

Tegyük fel hogy bemegyek a rendőrségre, és megmondom hogy az XYZ-123 rendszámú autó meghúzta az enyémet. Nincs fotó, nincs kamerafelvétel az esetről, de én láttam, más szemtanú viszont nincs. Megmondom hogy a vontatmányt húzta nekem, így az említett XYZ-123 autón nem találnának sérülést.

Ilyenkor mit csinál a rendőrség?

Azért kérdezem mert ez konkrétan megtörtént még régebben, de nem hívtam rendőrt mert szerintem ezt sehogy nem lehet bizonyítani, hogy nem csak egy oszlopnak mentem neki önhibámból vagy valami… de több ismerősöm szerint is idi0ta vagyok amiért nem hívtam rendőrt.

Ilyen esetekben tényleg érdemes feljelentést tenni? Hogy bizonyítom be hogy mi történt?

2023. aug. 23. 18:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerencsere nincs ilyen!
2023. aug. 23. 19:08
 2/6 anonim ***** válasza:
56%

A jog világában ha valamire nincs bizonyíték, az nem létezik.

Soha nem a vádlottnak kell bizonyítani az ártatlanságát, hanem a vádlónak kell bizonyítani a bűnösséget.

Feljelentheted, de a rendőrség ezzel nem fog foglalkozni, majd 1 hónap múlva kapsz egy határozatot a "nyomozás" megszüntetéséről.

2023. aug. 23. 19:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Hogyhogy “szerencsére”?

Akkor jól tippeltem :(

2023. aug. 24. 06:44
 4/6 anonim ***** válasza:
57%
Elméletben a vontatmányt, ami egy rendszámos utánfutó kellene legyen, gond nélkül meg kellene tudja találni a rendőrség és megvizsgálni rajta a nyomokat. Amik alapján megállapítható, hogy az okozta a sérülést. Más kérdés, hogy jelen helyzetben ez nem fog megtörténni.
2023. aug. 24. 07:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Ütött kopott régi utánfutó volt, azon szerintem csak sérülést találnak. :D

2023. aug. 24. 07:39
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
#5: Ebben különbözik az egységsugarú sofőr és a szakértő
2023. aug. 24. 08:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!