Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Reális egy BMW E90 330i 2006...

Reális egy BMW E90 330i 2006 modellre fél éven belül 2 millió forintot költeni szervízelésre?

Figyelt kérdés

Ilyen autóban gondolkozok és van egy kollégám akinek ilyenje van és azt mondta tavaly mikor vette akkor fél éven belül elég sok mindent cseréltetnie és javítania kellett a korábbi hanyag tulaj miatt, nyáron vette és karácsonyig 2 millió forint körüli összeget költött rá. Azóta rendben van 1-2 kisebb alkatrészt kellet csak cserélni de tényleg ennyire bele lehet nyúlni? Én 325i-be gondolkozok 2 millió vételár körül, de nincs még 2 millióm szervizelésre jelen pillanatban.

Extrém volt nála ez vagy ne merjem bevállalni ennyi pénz nélkül? ~3 millióm van jelenleg félretéve rá. Tehát kb. 800 ezer mehetne rá ha átírást meg biztosítást már befizettem.

2023. aug. 15. 14:39
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%
Reális.
2023. aug. 15. 14:58
 2/42 anonim válasza:
80%
Ha neked rendben van, akkor oké, ezt ne tőlünk kérdezd. Neked kell tudnod mit szeretnél. Én most a yarisomra fogok ismét több százezreket rá költeni, mert lelkileg annyira fontos nekem az a kocsi, pedig maga a kocsi nem érne annyit de mégis megmentem...
 3/42 anonim ***** válasza:
31%

Szoktam nézni ahogy a 20 éves béjemvével a benzinkúton tökölnek a tankoláskor nehogy több benyó menjen bele mint amennyi pénz a zsebében vana tulajnak.

Te is eza fajta autós vagy ahogy nézem.

Minek akarod a teljes fizetésedet,m félretett pénzedet egy faszporló szar öreg autóra elkölteni?

Ha autó kell, vegyél egy olyat amire pénzed is van.

4/42 anonim ***** válasza:
100%

"ennyire bele lehet nyúlni"

CSAK ennyire belenyúlni lehet, a karbantartott hármas bökő olyan, mint a Loch Ness-i szörny: egyesek állítják, hogy létezik, de még soha senki nem látta.

Pro tip: bal szélső alsó burkolatot kötelező jelleggel lebontani. Sokan nem néznek be alá, mert lusták levenni a burkolatot, pedig ott fut a fékcső és ezeken nagyon rohadnak, fontos ellenőrizni.

5/42 anonim ***** válasza:
89%
Nem csak egy BMW ennyire szenvedős, hanem minden aminek nem volt gazdája
2023. aug. 15. 15:10
 6/42 A kérdező kommentje:

Kinek mi a sz*r.. most ha veszek egy 10 évvel fiatalabb Suzuki swiftet 3 millióból az nem lesz sz*r?

Nem rossz fizetésem van, eltudok rá tenni félre havonta szemmel látható összeget, de most jelenleg ennyim van félre téve. Nem az a kategória vagyok aki benzinkúton 5 ezerért tankol.. a mostani autóm is mindig tele tankolom, biztos van ilyen jelenség amit leírsz, de az elég szomorú ha teli tank benzinre sincs pénze valakinek nem csak BMW de bármilyen autó mellett.

2023. aug. 15. 15:12
 7/42 anonim ***** válasza:
22%

Háát a 10 éves suzukinál szinte kizárt a 2 milliós szervizszámla:)

Addig nyújtozkodj amig a takaród ér!

Szerintem öreg német prémium autót csak luzerek vesznek.

Semmi logikus magyraázat nincs rá miért kéne egy 20 éves bmw. Mivel a vételárhoz viszonyítva írreálisan magas a fenttartási költség.

A németek is ezért adják el a bmw juket 200 ezer kilométer és 5-10 év után, meret nem éri meg már fentartani, megveszi valami ottani csoró bevándorlo aki természetesen semmit nem költ rá, és mikor pár év mulva menthetetlen akkor adják el ide nekünk keletre, mert többet kapnak igy érte mintha a bontóba küldenék

A sok magyar meg veszi ezeket a lefingott 20 éves vackokat, amikbe sokszor családi csöd lesz mert mikor a sszerelő közli hogy 1 millió hogy elinduljon akkor vana fejvakarás:)

2023. aug. 15. 15:22
 8/42 A kérdező kommentje:

Hülyeség amit írsz, hogy csak lúzerek vesznek ilyet, elég nagy a paletta, nyilván van ilyen is. De vannak olyanok is akik csak hobbiautónak veszik mert erősebb motorra vágynak mint a megbizható napi használatban lévő japán autóban van.

Illetve azt se szabad elfelejteni, hogy azért ha beülsz egy ilyen régebbi már nem 20 éves , mert azok tényleg fapadosak de mondjuk a 2005-től gyártott E90-be ami jól felszerelt és legalább egy 325i vagy nagyobb motorral van szerelve, meg egy 5-10 éves Suzuki-ba vagy hasonló kategóriába akkor ég és föld a különbség.

Persze pont ezért olcsóbbak ezek a régi prémium autók mert nem a vételkor hanem később kell kifizetni, míg a suzukinál olcsóbb a fenntartása.

De akkor is kényelmesebb, szebb és a vezetési élményről már ne is beszéljünk egy 15 éves nagyobb motoros BMW mint egy akár pár éves Suzuki. Sok új autóba kevesebb extra van pakolva mint ezekbe volt 15 évvel ezelőtt. De nyilván emiatt sokkal drágább is fenntartani ami ha csak A-ból B-be akar elmenni az ember akkor hülyeség és felesleges, de van aki valami élményt is akar.

2023. aug. 15. 15:34
 9/42 anonim ***** válasza:
28%

Persze hogy kéynelmesebb egy bmw mint egy kicsi suzuki:D

De itt nem is a kényelemről szólt a kérdés.

Az fura ha a suzukit a bmw -el hasonlitod össze.

Hasonlitsd össze az általad megálmodott autót egy Lexus-al

És egyből rájössz miért nevezik luzernek az öreg bmw után vágyakozókat:)

2023. aug. 15. 15:47
 10/42 A kérdező kommentje:

A te felvetésed is hibás, mivel egy újabb Lexus nem annyiba kerül mint egy régebbi BMW vételára + első nagyszervize, de egy újabb suzuki swift igen.

Ezért hasonlítottam a Suzukihoz, ami megbízhatóbb , viszonylag újabban hasonló áron van, kvázi ha van X milliója az embernek lehet Suzuki vagy régebbi BMW. Újabb Lexus nem. Rossz összehasonlítási alap.

15 milliós használt Lexus-t, 15 milliós használt BMW-hez hasonlítsunk..

Itt most az ilyen 3-4 milliós kategóriáról van szó.

2023. aug. 15. 15:52
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!