Ilyen gazdagok sokan?
Nem feltétlenül ennyi gazdag van ilyen xar lett a forint, meg így csúszik le majd szép lassacskán a Magyar életszínvonal!
Mondok egy példát nekem egy 2014-ben debütált Audi S1 hot hatch-em van.
Ez relatíve nem egy annyira horror távoli időszak, mivel mikor vettem rommá olvastam az összes tesztet, ami létezett róla, így a kérdés kapcsán pont az autók drágulására tökéletes szemléltető eszköz.
Amikor ez az autó 2014-ben kijött a kutyának nem kellett mert 9 millió körül volt az alapára, de felextrázva 11,5 millió környéke volt, az akkoriban horrornak számított egy kisautóért.
Egy akkori origo-s cikkből idézek:
"Úgy számolhatott az Audi, hogy kettő az egyben ajánlatot nyújt ügyfeleinek: hétköznapokon is használható, nagyváros-kompatibilis kisautót, plusz egy sportkocsit szerpentinen csapatásra, pályanapra.
Ez meg is látszik a kilencmilliós alapáron, amiben az összes műszaki okosság benne foglaltatik ugyan, de optikai csemegékkel és néhány alapvető extrával (például navigációval) könnyen 11,5 millió fölé lehet feltornászni az összeget.
Összehasonlításként 182-211 lóerővel a Peugeot 208 GTI 5,9, az Opel Corsa OPC 6,2, a Renault Clio RS 6,9, a Ford Fiesta ST 6,26, a kifutó Mini John Cooper Works pedig 7,7 millió forintba kerül, csak a full extrás Citroen DCS Racing Gold Mat szériájáért kérnek 9,4 milliót."
Tehát tökéletesen látszik, hogy nem prémium autók hot hatch modelljei is bőven megálltak olyan 6-9 millió körül.
Ma nézd meg mit kapsz 6-7 milláért, nem, hogy hot hatch kivitelt, egy alap Fabiat hozol ki ennyiből.
#11 De az autó márkája, típusa miért érdekes, meg, hogy a gyártó hogy és miért árazta egy cikk írója szerint?
Igen, az autók és minden más is nagyon megdrágult az utóbbi időben.
Én 2018-ban vettem a mostani autómat újonnan. A márkája, típusa, extralistája, motortípusa tök lényegtelen. A listaára 9,1 volt, de 7,3-ért sikerült elhozni. Még ez a 7,3 is olyan volt, hogy annak idején itt az oldalon is megkaptam, hogy mekkora felelőtlen hülye vagyok, hogy ennyi pénzt autóra elszórtam. Akkor állítólag ez egy drága autónak számított. Ez sem az őskorban volt. 5 éve. Nekem olyan mintha tegnap lett volna. Egy-két éve sajnos nem gyártják már ezt a modellt, csak az utódmodellhez tudom hasonlítani. Ennek az alapára indul valamivel 8 felett. Hasonló motorral felszereltséggel, mint ami nekem van 13 körül lenne.
Igen, sajnos ez van. Egy alsó-középkategóriás autó nem alapmotorral, kicsit jobban felszerelve ennyi. Pár éve valóban jóval kevesebb volt még. Nem tudunk ellene tenni, ha itt mérgelődünk, akkor sem lesz olcsóbb. A fizetésünk (legalábbis az enyém) közel nem emelkedik olyan mértékben mint az árak.
#12: nalam ugyanez a helyzet, 2017 elején 5M-ért vettem
Most a hasonló felszereltseg ugyanebből a típusból 11-12M.
#12-es valóban nem lényeg a gyártó és a típus sem, azért emeltem ki csak a saját példám, mert ott több akkor kategóriájában kiemelkedő kisautó ára fel van sorolva, én meg sajnos csak ebből tudok reálisan meríteni, de ebből is bőven látszódik a drágulás. Oké, hogy ezt egy origo-s cikkből vágtam ki, de valószínűleg nem fals adatokat tartalmazott.
Egyébként ahogy mondod valóban minden megdrágult az elmúlt években, de talán az autó és az ingatlan ahol a leghorrorabb drágulások történtek.
Ahol én élek ott a szomszédom házát kb 2019-2020 környékén nem tudom napra pontosan, eladták 30 millióért, most pár hete 80 millióért ment el ugyanaz a ház.
Azt én se állítottam, hogy fals adatokat tartalmazna.
"Ahol én élek ott a szomszédom házát kb 2019-2020 környékén nem tudom napra pontosan, eladták 30 millióért, most pár hete 80 millióért ment el ugyanaz a ház."
Igen. nálunk is. 2019-ben örököltem szülőmtől a házat. Akkor a hagyatéki miatt 56 millióra becsülték fel az értékét. Ma a hasonlók bőven 100 fölött kelnek el. Ráadásul nem is Budapestről van szó, csak egy onnan 200 km-re lévő vidéki városról... 25-30 millió alatt lepukkant panel sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!