Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elhihető, hogy 16 évesen...

Elhihető, hogy 16 évesen jogosítványa van?

Figyelt kérdés

Unokaöcsémről tudom, hogy szakközépbe jár, autófényezőnek tanul, már évek óta ismeri a kocsikat. Náluk voltam és az apja már ivott és nem ült kocsiba, hanem mondta unokaöcsémnek, hogy vigyen ki a vasútállomásra. 2006 októberben született, tehát 16 éves, októberben lesz 17. Ő vitt ki a vasútállomásra a bevároson keresztül kb. 6 km-en.

Úgy vezetett mint egy felnőtt, cigire is rágyújtott, telefonált, félkezzel a kormányt tekerte úgy kanyarodott be egy másik utcára. Mint aki 30 éve vezet, olyan természetesen vezetett. Kérdeztem van jogsija, azt mondta van. Elhihető, hogy van jogsija 16 évesen?

2023. aug. 5. 17:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom AM kategóriája van. Az lehet ennyi idősen is. B kategóriája biztos nincs mert:

Mikor vizsgázhatok legkorábban?

Elméleti vizsgát legkorábban 16. év 9 hónapos életkorod betöltése után tehetsz.

Forgalmi vizsgát legkorábban 17. életéved betöltése után tehetsz.

2023. aug. 5. 17:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

B kat jogsija biztosan nincs

És bocs, de úgyvezett, mint sok idióta barom. A leírtak alapján soha nem lenne szabad kormányhoz engedni.

2023. aug. 5. 17:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Hallottam én már, hogy 13 éves cigánygyerek is simán egyedül vezetett.
2023. aug. 5. 17:39
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

Tegyünk különbséget a felnőtt és a nagykorú között. A nagykorúság korhoz kötött és fix. A felnőttség meg értelmi szinthez.

Amit te leírtál, úgy felnőtt ember nem vezet. Akár 16 évesen ilyen, akár 30 évesen, akkor sem felnőtt, hanem egy idióta gyerek.

2023. aug. 5. 17:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A leírt módon maximum egy proli vezet, nem egy ténylegesen felnőtt, jó sofőr…Amúgy nem lehet neki és ez büntetendő, ha igazoltatja a rendőr.
2023. aug. 5. 18:37
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan B nem nagyon valószínű.

Én már rég tanultam vezetni. De annak idején 16,5 évesen lehetett elkezdeni az elméletet. Miután mindenből levizsgáztam, emlékszem, hogy várnom kellett jó 1,5 hónapot, hogy betöltsem a 17-et, mert az előtt állítólag nem lehetett a gyakorlati órákat sem elkezdeni. Lehet azóta már változott, ezt nem tudom...

2023. aug. 5. 20:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Max segédmotorra lehet jogsija ennyi idősen. B-re csak 17 éves korában mehet vizsgázni tehát annál előbb nem lehet arra a kategóriára.

Persze attól még tudhat jól vezetni hogy nincs jogsija, mert meglehet azt tanulni sunnyogva kis településeken, vagy olyan zárt telkeken ahol távol, van a közterülettől. De nyilván ezzel nagyot kockáztat hogy így vezet olyan kategóriát amire nincs engedélye és még nem is lehet neki jogilag, és nem csak Őt fogják megbüntetni mert büntethető egy bizonyos szinten már, hanem az apját is de őt viszont nagyon.

2023. aug. 6. 00:10
 8/8 anonim válasza:
B kategóriás jogosítványa biztos, hogy nem lehet 16 évesen , az viszont lehetséges, hogy van jogosítványa más kategóriában. És az is elképzelhető, hogy már tanulja a Kreszt vagy levizsgázott belőle , mert 16 és fél éves kortól már el lehet kezdeni. Egyszóval: elhihető , hogy van valamilyen kategóriáju jogsija de B kategóriás amivel autót lehet vezetni olyan BIZTOS nincs nem is lehet, tehát illegálisan vezet
ápr. 7. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!