Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A benzines vagy a dízel...

A benzines vagy a dízel autókat szeretitek jobban és miért?

Figyelt kérdés
2023. aug. 5. 14:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
#9 Nem mondtam hogy benzinesre nem lehet költeni, ha szart veszel, csak dízelre ugyanennyit a kopó-fogyó alkatrészre költesz vétel után. Kettős tömegű, turbó stb...
2023. aug. 5. 18:46
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Mivel én vagyok a Kárpát medence legnagyobb BENZINES fanatikusa, így természetesen csakis a benzines. De CSAK a szívó, nem ezek az ezres turbós fostalicska xarok, élükön a Ford eku boszt hulladékaival...
2023. aug. 5. 19:08
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Meg a renyo és dako 0.9-es "remekművei"!
2023. aug. 5. 19:09
 14/23 anonim ***** válasza:
76%
Dízel. Több okból: alacsonyabb fogyasztás, saját zsebből tankolok. Nem városban futkosok. Ha beindítom az autót, általában legalább 200 km-t megyek. Az egyik mumussal, a részecskeszűrővel sincs sok gondom, mindig kiregenerál észrevétlenül a háttrében, nem is tudat róla az autó. Nyomaték. Ha gyorsítani kell elég rálépni a gázpedálra és azonnal megindul. Nem kell visszaváltani és vonyításig húzatni a motort hogy méltóztasson meglódítani a hátsóját. Igaz ebben a turbós benzinesek közepes fordulaton is már egész jók. 18 éve csak dízel autóim vannak. És az egyik legtöbbet említett érvet, hogy "de a dízelre a gatyádat is ráköltöd a szervizben" - én még nem tapasztaltam. Soha egyikkel sem volt nagy műszaki gond. A hangját én is szeretem a dízelnek. Alapjáraton meg egy kis gázt adva olyan teherautósan erőteljes. De nagy tempónál, autópályán 130-140-es tempónál sem kell kiabálva beszélgetni, mert elvan 2300-2400-as fordulaton duruzsolva a motor. A gumik gördülése és a szélzaj jobban behallatszik. Volt céges szívó benzinesem. Az már 130-nál is 4000-es fordulattal kellemetlenül üvöltött. Az még szívócső befecskendezéses benzinesek hangját alapjáraton szeretem. Olyan csendesek, hogy az injektorok nyitását-zárását is lehet hallani. Ezekhez képest egy közvetlen befecskendezéses benzines dízelesen csattog. Volt amelyikre először a hangja alapján azt hittem, hogy dízel.
2023. aug. 5. 20:52
 15/23 anonim ***** válasza:
66%

De nem mindenkinek fontos a fogyasztás, valamint lehet előzni egy benzinessel is, mivel nem csak 1.2-es 75lóerős motor létezik. Na meg a sport(osabb) autók túl nyomó része benzines, mert nyilván az a lényeg hogy legyen benne paci meg lehessen pörgetni. Viszont a tehergépjárművek nem véletlenül dieselesek, mivel már alacsony fordulatszámon is meg leadják a max nyomatékot. Sőt sok esetben nincs is kihasználva a max nyomaték még egy benzines személy autónál sem, nem hogy diesenél. Bár 750Nm mindenre is elég.... Egy 747-es jóval több mint 400tonna. Nézzétek:

https://www.youtube.com/watch?v=WmM-635RR6o

2023. aug. 6. 00:23
 16/23 anonim ***** válasza:
82%
Dízel, simán jobban tetszik a karakterük.
2023. aug. 6. 01:08
 17/23 anonim ***** válasza:
83%

"Na meg a sport(osabb) autók túl nyomó része benzines, mert nyilván az a lényeg hogy legyen benne paci meg lehessen pörgetni. Viszont a tehergépjárművek nem véletlenül dieselesek, mivel már alacsony fordulatszámon is meg leadják a max nyomatékot"

Nekem pont emiatt szimpatikus a dízel. Jobban bejön az, ha valami nagy teherbírású, erős mint az hogy gyors, pörgős. A sportokból is az erősportok érdekelnek leginkább, talán a dízelt is épp emiatt szeretem.

2023. aug. 6. 02:11
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel semmi gond nincs 17es!
2023. aug. 6. 02:17
 19/23 anonim ***** válasza:
75%

Benzinest.

Főleg azért mert zömében én szerelem, benzinesekkel kb semmi baj nincs(ha nem valami turbós, láncos, hidrotőkés gagyi), ellenben a dízel egy nagy szopóka.

Akiket látsz az utakon ilyen régebbi dízelekkel mászkálni, borítékolható, hogy a következő autója egy 1000-es swift lesz, vagy egy f astra....

2023. aug. 6. 08:40
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Régen nagyon dízelpárti voltam, még most is, de vannak benzines modellek is, amit imádok. Mindenesetre olyan jellegű modellek, mint az én Audi A6osom (3.0 TDI), vagy apám Golfja (1.6 TDI) egyszerűen tökéletesek dízellel minden tekintetben, nem kell ebbe se benzinmotor, se elektromos motor (olyan takarékosak, hogy összességében az elektromos sem szennyezne kevesebbet). És van amibe benzinmotor való, vagy egyszerűen csak jópofa tud lenni, volt nekem pl 4.2es A8asom is, benzines, hát nagyon basszó volt, sajnálom is hogy eladtam, de már nem lenne pénzem tankolni. Vagy városi kisautókba is tényleg sokkal jobb a benzines.
2023. aug. 6. 16:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!