Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogos a félelmem, ha régi...

Jogos a félelmem, ha régi dízelt akarok venni?

Figyelt kérdés

Sok helyen elvileg korlátozzák a dízeleket. Most olvastam a Facebookon egy cikket, hogy Londonban napi 5600 forintos napidíjat kell majd fizetniük az Euro 6-nál öregebb dízeleknek. Benzinesnél csak Euro 4 a határ.

Most veszek egy Audi A6-ost 1.9 TDI-vel, de mi lesz, ha pár év múlva meg nem mehetek majd vele sehova

2023. aug. 1. 21:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#10 Ha jól emlékszem ez nagyjából a 2010-es évek közepe felé volt. A kollégámnak 2003-as szívó benzines autója volt, még Euro3-as. Nem használhatta. Az enyém dízel, 2004-es, Euro4-es, szabadon jöhettem-mehettem vele, nem volt korlátozva. Ezen röhögtünk. Tehát ezzel az erővel a régi szívó benzinesektől is rettegni kellene, hogy ezek aztán "ki lesznek tiltva". Mégis a 2T Trabantok is a mai napig szabadon járhatnak.

Az Euro 4 valamikor 2004-2005 körül jött be. Tehát lassan ezek is 20 éves autók lesznek. Ennél régebbit használatra nem szívesen vennék. Egy Euro4-6 közötti autóval Magyarországon pedig semmi félnivaló nincs. Ha nem jársz hetente London, Antwerpen, stb. belvárosában, akkor még máshol se.

2023. aug. 2. 09:32
 12/14 anonim ***** válasza:
Én az újtól jobban félnék.
2023. aug. 2. 11:10
 13/14 A kérdező kommentje:

Euro 3 az enyém. Vagyis amit kinéztem.

London nem, de Bécsbe, Németországba, Olaszországba azért reális esély van, hogy elautózok.

2023. aug. 2. 12:23
 14/14 anonim ***** válasza:
De milyen gyakran? Ha csak évente egy-két alkalomról van szó, akkor ki lehet bírni azt hogy fizetsz, vagy tömegközlekedsz helyben. Ha egy 20+ éves autóra ez lesz a legnagyobb extra kiadás, szerintem már boldog lehetsz.
2023. aug. 2. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!