21/27 anonim válasza:
#20, de munkába, boltba nem jársz bringával? Én sokszor azért választom inkább a biciklit, mert nem kell parkolóhelyet vadászni. Nem kell fizetni, ha valahol leállítom. Nem kell attól félni, hogy ajtót nyitnak rá, megkarcolják, stb... A biciklit is valamennyire félek otthagyni. De ha csak el nem lopják, olyan hatalmas kárt nem tudnak benne tenni. Az autót jobban féltem. Ha valahol ott kell hagyni, parkolóban a lehető legtávolabb állok másoktól, nem érdekel, ha miatt pár percet gyalogolnom kell. És a lehető leghamarabb megyek is vissza. Bicikliből most szeretnék újat venni. Az utóbbi pár évben ezeknek is kilőtt az ára. 200 alatt gyakorlatilag semmi értelmes nincs. 300 körül indulnak azok, amiket belépő szinten hobbitekerésre meg mernék venni és a főkomponensei nem no-name, made in china típusok. Elektromos rásegítésesre is gondoltam eleinte, de azt gyorsan elfelejtettem. 1 milla alatt gyakorlatilag semmi nincs. 1,2-1,5 körül vannak olyanok, amik már tetszenek. Egy bicikli ennyit szerintem nem ér. Ennyiből már lassan új motort is lehetne venni, vagy egy használt kocsit.
22/27 A kérdező kommentje:
12
ok
2023. júl. 29. 19:21
23/27 anonim válasza:
#20 Nem járok.
Boltba sokkal egyszerűbb hazafelé beugrani kocsival, vagy elsétálni gyalog. Nagybevásárlásnál szintén kocsi.
Munkába maximum akkor járnék, ha lenne lehetőség zuhanyozni, tisztálkodni. Parkolóhely van, zuhany az nincs. Ugyanilyen okból mondjuk vendégségbe sem mennék biciklivel.
Az autót pont nem féltem, persze megkarcolják, rányitják, de ez mondjuk évente 1-2 alkalommal akkor is megesik ha csak a parkolóban állok a lakásom előtt.
Ráadásul fizettem én már parkolóőrnek, hogy figyeljen oda a biciklimre amíg bementem az adott programra.
24/27 anonim válasza:
veszélyes, és nincs hol tartani. A gyereket se lehet isibe vinni vele.
25/27 anonim válasza:
Szerintem sokan félnek tőle. Régen én is nagyon sokat motoroztam, de mióte elütöttem egy motorost autóval, rájuk se merek nézni pedig nem az én hibám volt. Hiradó is tele van azzal hogy sorra ütik el őket, biztos ez is visszatartó erő abban, hogy valaki egyáltalán elkezdjen motorozni.
26/27 anonim válasza:
Sokan félnek. Van aki anyagilag nem teheti meg, vagy gyermekkorban nem engedték meg neki és utána már nem is akart. Én pár évig toltam enduroval falun, de csak szórakozásból és azt is kijelententhetjük, hogy szezonális dolog és megázni sem jó rajta. Most városba van egy robogóm és igen is jó menni vele vásárolni ilyen jó időbe, ha csak néhány dolog kell, mert bárhol megtudsz állni a sor elejére tudsz menni lóf@szt se a fogyaszt a 4t és több minden is elfér a csomi tartóba. Vagy postára menni. De minden másra nyilván ott a kocsi.
27/27 anonim válasza:
A motor némileg hobbi kategória, vagy inkább második jármű egy családban mivel szezonális, meg motort nemnagyon látni az utcán tárolni, mert az ilyent az vesz akinek van garázsa, tárolója ahol tudja télre is letenni. Gyerekkori cimboráim közül van aki ez utóbbi miatt nem motorozik, mert emeletesbe nincs hova raknija, pedig mi nagy motoros generáció voltunk a 90-es évek elején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!