Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért motorozik ilyen kevés...

Miért motorozik ilyen kevés ember?

Figyelt kérdés

2023. júl. 29. 01:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Mert sokkal veszélyesebb, mint az autó.
2023. júl. 29. 07:48
 12/27 anonim ***** válasza:
20%
Szerencsére a motorosok szervei már több olyan ember életét mentették meg, akik nem motoroznak.
2023. júl. 29. 07:50
 13/27 anonim ***** válasza:
81%

Alapvetően a motorozáshoz kell egy kis elszántság, és szerintem semmi köze ahhoz, hogy veszélyesebb mint az autó. Aki motorozik az sem azért teszi, mert annyira bátor, hanem van egy életérzése, ezt meg meg kell érezni, és simán beszippanthatja az embert. Másfelől meg a motorozás drága hobbi, és most itt a túra jellegű motorozásra gondolok. Mostmár egy korlátlan A-t nemigazán lehet megúszni 400 ezer alatt, és manapság inkább fektet az ember B-s jogsiba ha fiatal, hiszen annak több haszna van. Ezen felül meg egy valamire való motor is 1-1,5 millió, amiért azért már autót is van, amivel arrébb lehet állni,és az év minden napján használható.

Írom ezt motorosként, aki 30 év kihagyás után csinálta meg a nagymotor jogsit és kezdett el motorozni.

2023. júl. 29. 08:00
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Mire mindent (jogsi, motor, védőfelszerelés) megszerzel hozzá, az alsó hangon 1 millió Ft. Az átlag magyarnak az autójának az értéke van ekörül. De a motor egy csomó kompromisszummal is jár: nem tudsz csomagokat vinni, nem tudsz rossz időben menni, stb.
2023. júl. 29. 08:39
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Kevés? A '90-es években jóval kevesebben voltunk.
2023. júl. 29. 08:51
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Rossz kozlekedesi kultura, igen rossz minosegu, katyus utak.
2023. júl. 29. 09:21
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván ha valakinek nagy motorja jogsival és minden védő felszereléssel, akkor drága mulatság és persze 200felett elszállni, nem sok esély a túlélésre.De nem csak ilyesfajta motorozás létezik. Bár már nagyvárosba lakok és csak már robogóm van, viszont amíg falun laktam, eddig enduroztam. Vettem egy 125-ös papír nélküli 2t krosszendurot(így 300ezerrel olcsóbb volt.)b-s jogsim volt(ami nem jó ehhez)meg egy bukóm oszt csá. Így csak alkatrészre meg benyara költettem. Így olcsón megúsztam. Motorozni már tudtam azért mert előtte volt simsonom, az út meg szinte mindegy egy krossznak. Veszély? Akkor még kiélős korszakomban voltam... Terepen és közúton is ugyan úgy mentem. Sose volt semmi baj és a zsernyákot is lesz@rtak. A töltéseken pedig végig motorozni és néha megállni, hallgatni a csendet igazi kikapcsolódás volt. Szóval azt akartam mondani, ha akarsz valamit tudsz tenni érte. Valamint fiatalság bolondság, ma már nem csinálok ilyeneket, de egyáltalán nem bánom, hogy volt ebbe is részem.
2023. júl. 29. 10:19
 18/27 anonim ***** válasza:
Ugyanazért amiért ekvesen vesznek BMW 1000 valamilyen motort.... gondolom azt is te kérdezted.
2023. júl. 29. 10:42
 19/27 anonim ***** válasza:

Érdekes ez, mert régen is inkább csak azért volt kismotor, mert nem nagyon volt autó.

Szerintem az lehet az ok, hogy egy motor valahol ott kezdődik árban, mint egy olcsóbb autó. Cserébe az autó sokkal biztonságosabb és praktikusabb, egész évben használható dolog.

Amúgy én azt látom, hogy relatív sok embernek van hobbi motorja, vagy robogója amivel kisebb utakra elmegy. De akkor is elsődleges maradt az autó náluk is.

2023. júl. 29. 12:22
 20/27 anonim ***** válasza:

Amúgy én azon gondolkoztam, hogy a motor hasonló lehet mint nálam a bicikli. Ha akarok kimegyek és tekerek egyet a környéken, aztán hozom haza. De úgy menet közben nem nagyon szeretek/tudok tőle eltávolodni, nem merem sehol tartósabban otthagyni.

Az autóval valahogy ilyen gondom nincsen, a világ végén is leállok vele aztán nem félek attól, hogy nem lesz ott mire visszaérek, míg mondjuk a 200 ezres bringámnak hamar lába kélne.

2023. júl. 29. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!