Régen többen motoroztak, de annak kb az volt az oka, hogy nem volt lehetőségük autót vásárolni.
Mostanság már sok családban több autó is van, és el kell ismerni, hogy a magyar utak minősége nem csábít tömegeket a motorozásra, azok motoroznak akikben van némi megszállottság is.
Sajnos a baleseti statisztikák sem arra mutatnak, hogy jobb lenne, ha többen motoroznának.
Én például félnék motorozni.
Nem amiatt, hogy béna lennék, hanem, hogy minden közlekedőnek ki vagy téve.
Tehát egy autós kikanyarodik eléd, elég csak egy 50-es tempónál már xarrá zúzhatod magad.
Előttem a Komjádi uszodánál kb 2006 környékén elütöttek egy motorost.
Nem volt nagy durranás a motoros ment a busz sávban egy yaris meg ráhúzta a kormányt kb 50-es tempónál.
Én meg mögöttük mentem, azonnal megálltam, de sokkoló látvány volt, a motor kettétört a fószeren protektoros ruha volt, de így látszott, hogy tök kikészült, leült a padka szélére, melléültem, kérdezgettem, rendbe van e.
Nekem ez egy ilyen tök sokkoló élmény volt, lehet ebből is adódik a félelmem.
A másik meg van több motoros ismerősöm, egyik többször volt már korházban ilyen olyan baleset miatt, többnyire olyan miatt, ami autóban bagatel lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!