Budapesten mennyire szívás autóval közlekedni?
Gondolom az ingyenes parkolók nagyon ritkák lehetnek.
Ha meg van is akkor gondolom fullra tele vannak. De még a fizetősek is meg vannak telve gondolom. Az egy nagyon túlzsúfolt város.
A parkolás lehet a legnagyobb szívás az egészben
#9 A parkolási díjaknak a legnagyobb baja az, hogy nem fejlesztik hozzá az infrastruktúrát. A pénzt szedik ész nélkül, de egyrészt a mobil díjfizetés rendelkezésre állási ideje hagy némi kívánnivalót. Másrészt a készpénzes díjfizetés is egy elavult sza_. A belvárosban 600ft egy óra. Honnan a francból szed elő emberünk 1200-1800ft aprót, ha éppen nem működik a mobil díjfizetés (sajnos elég gyakori)? Nem beszélve arról, hogy a parkolóautomaták pénzvisszaadója befelé nyíló rekesszel van szerelve. Ha te oda bedobálsz 1-2 eft aprót és valami oknál fogva visszaadásra kerül a sor, ottmarad a pénzed és szolgáltatást sem kapsz. Egyszerűen fizikailag nem fér bele a visszaadó tálcába ennyi pénz, 1000 ft fölött már nem tudod benyomni a rekeszt hogy kivedd a pénzed.
Ha már ennyi pénzt beszednek, legalább egy 500-1000 ft-os papírpénzt kezelő automatát odarakhatnának. A mostaniak akkoriban lettek odatervezve, mikor még 1000 ft-ból fél napot parkoltál.
Egy kis falunál biztos forgalmasabb. De! 18 évet éltem és autóztam Budapesten. 2019-ben költöztem egy vidéki megyeszékhelyre. Szerintem autózás szempontjából semmivel se jobb. Sokan azt hiszik, hogy Budapesten kívül csak ördögszekereket fúj a szél és a tiéd az összes út, autóval alig találkozol... hát nem! A belvárosba ha nem muszáj, nem megyek be autóval. Mindenhol fizetős. A fizetős zónában is vadászni kell a helyeket. Reggel fél 8-kor és délután 4-kor itt is megy az araszolás, nem kell hozzá baleset, alapból mindennapos.
A külvárosban valamivel jobb a helyzet, de ez igaz Pestre is.
#15 Mint írtam, mikor még fele vagy harmad ennyibe került a parkolás, akkor helytálló volt az az 1-2 eft amit említesz. Most már nem. Számomra tényleg kényelmetlen 10-en ezer ft aprót tartani az autóban, vagy bárhol, egyszerűen nem szeretnék. De megoldom a jövőben máshogy, A zónában a parkolásra napi +15 eft a munkadíj ami az ajánlaton külön tételként szerepel és szarok a díjfizetésre, majd hétvégén egy összegben átutalom a büntiket. Ha ez nem tetszik az ügyfélnek, nem megyek a belvárosba, ezernyi helyen van még munka és nekem is kényelmesebb.
A személyeskedésbe pedig nem mennék bele, nem arra való, hogy megkülönböztesd magad a saját szokásaiddal bárkitől.
" Mint írtam, mikor még fele vagy harmad ennyibe került a parkolás, akkor helytálló volt az az 1-2 eft amit említesz. Most már nem. Számomra tényleg kényelmetlen 10-en ezer ft aprót tartani az autóban, vagy bárhol, egyszerűen nem szeretnék. "
Csak idezni tudom az elozo hozzaszolot: "Csak azt nem tudom, aki nem így él, az hogy érte meg a felnőttkort." 😁
Tartasz magadnal 1-3 ezret, ha elfogy, otthon tankolsz majd kovetkezo nap.
Nem fogadja el a papír pénzt, ezt mondom.
#17 Nem tankolgatok, nem váltogatok, majd az ügyfél kifizeti egy kis plusszal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!