Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bejelenthetem hogy valakinek...

Bejelenthetem hogy valakinek nincs jogositvanya?

Figyelt kérdés
Nem szeretnem hogy valaki masnak legyen abbol serulese hogy valakinek nincs jogsija. Nem megy nagy tavokat vele elvileg. Hallottam ahogy meseli hogy elvileg nincs jogositvanya. Ilyenkor mint kulso ember jogomban all ezt bejelenteni?

2023. júl. 25. 09:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
74%
Nemhogy feljelentheted, de polgári kötelességed is jelenteni a törvényszegést.
2023. júl. 25. 11:34
 12/25 bazaltkaroly ***** válasza:
87%

#10 Van egy érzésem, hogy neked sincs jogosítványod.

Mondom, majd akkor is így vélekedj, ha valamelyik családtagodat kilapítja, az akit védelmezel.

Házmesterkedésnek csak az számít, ha fölösleges dolgokba ütöd az orrod, ami nincs komoly kihatással semmire. Ha egy életveszélyes dolgot jelentesz fel, akkor az már polgári kötelesség. Ugyan ez a metalitás okozza, azt, amikor valakit a nyílt utcán vernek péppé, és a másik járókelő inkább elnéz másik irányba.

2023. júl. 25. 11:51
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

"Aki úgy érzi hogy más dolgába kell ütnie az orrát, az tegye egyenesen."

Onnantól kezdve, hogy kimegy a forgalomba a többi közlekedő közé, már nem magánügy.

2023. júl. 25. 11:52
 14/25 anonim ***** válasza:
25%

Szoktál halgatni a megérzéseidre? Ne tedd, nem jók. És nem védelmezek senkit.

Viszont fenntartom, hogy a feljelentgetők ne sunyizzanak, hanem legyenek egyenesek és névvel vállalják a vamzerséget.

Úgy legálább tanuskodhatnak. Mivel a tanuvallomás bizonyíték, még segítik is az eljárást.

2023. júl. 25. 12:00
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Semmi értelme.

Itt a faluban egy gyerek már évek óta jogsi nélkül vezetget.

vagy 6-10 alkalommal el is kapták... mit tudnak tenni a rendőrök? Kap egy kis pénzbüntetést és ennyi :D

Ugyanúgy kocsikázik azóta is.

2023. júl. 25. 12:19
 16/25 bazaltkaroly ***** válasza:
76%

#14 Általában jó a megérzéseim.

Itt jelenleg szerintem nem számít az, hogy ki jelenti fel. Nem arra megy, hogy betegyünk a másiknak a háta mögött, sem arra ,hogy utána verjük a mellkasunkat, hogy "mekkora a hős vagyok, én jelentettem fel". Az a cél, hogy egy közveszélyes ember ne kerüljön az utakra. Egyébként azért írtam az első válaszomnál, hogyha ismeri, akkor inkább beszélje meg vele.

Hogy arccal, vagy arc nélkül jelenti fel, az engem nem érdekel. Az érdekel, hogy ne üssön el egy jogsi nélküli sofőr.

2023. júl. 25. 12:36
 17/25 anonim ***** válasza:
31%
Én ismerek olyat, hogy jogsi nélkül jobban vezet mint más jogsival.
2023. júl. 25. 12:36
 18/25 anonim ***** válasza:
76%
#17 Autót bárki tud vezetni. Közlekedni nem.
2023. júl. 25. 12:39
 19/25 A kérdező kommentje:
Igazabol nem ertem miert hiszik egyes hozzasszolok hogy nev nelkul jelentenem ezt be. Termeszetesen nevvel tennem. Az hogy hogy kozlekedik azt hagyjuk, 200-al all ki az udvarbol es belathatatlan reszeken is ugyan ezt teszi. Ha nem lenne ra okom nem fordult volna meg a fejemben.
2023. júl. 25. 12:43
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Maximum annyit tudsz csinálni aminek eredménye is van, hogy amikor tudod hogy éppen forgalomban megy, és azt is tudod hogy pontosan hol (tehát: követed), akkor teszel egy bejelentést hogy xyz-123 rendszámú autó veszélyesen közlekedik, és tisztában vagy vele hogy a sofőr jogosítvánnyal nem rendelkezik mert tudod ki az. Ha a rendőrségnek éppen van gyorsan szabad egysége akit kiküldenek igazoltatni, akkor ugyebár tettenérik.

Viszont személyes tapasztalat, hogy nagyon ritkán történik érdemben bármi. Nem olyan régen volt, hogy a helyi Auchan parkoló környékén körforgalomban drifteltek este többen, pár autóról ordított hogy erősen tuningolt amit ugye kifejezetten szeret a rendőrség mostanában, volt amelyiken rendszám sem volt, ráadásul volt hogy menetiránnyal szemben, ha nem rántom félre a kormányt és satuzok egyet akkor telibe talált volna az egyik. Akkor tettem én is egy bejelentést és ott is maradtam a parkolóban kicsivel arrébb, kb fél órán keresztül tartottak vonalban mire kiküldtek egy járőrt megszemlélni a helyzetet, addigra viszont a barmok rég elmentek és nyomuk sem volt, megköszönte a yard hogy szóltam és ennyi volt. Fél óra az életemből, rohadtul nem érte meg.

2023. júl. 25. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!