Bejelenthetem hogy valakinek nincs jogositvanya?
Prsze.
Bárkit feljelenthetsz ha akarsz.
Csak tökösen, névvel, lakcímmel csináld.
Nem fognak semmit se csinálni egy olyan bejelentésre, hogy valaki jogosítvány nélkül vezet.
Tettenérésre van szükség.
Igen, ez is igaz. Csak a forgalomban tudják elkapni vele, egyéb esetben, hivatkozhat arra, hogy ő nem is vezetett. Nem lehet bizonytani.
Akik itt házmesterkedésre, és tökösségre hivatkoznak, vagy fognak hivatkozni, akkor is hivatkozzanak erre, ha a jogsi nélküli illető kilapítja a gyerekeiket, családtagjukat az úton.
#4 "ha a jogsi nélküli illető kilapítja a gyerekeiket, családtagjukat az úton."
Ezt a jogsival rendelkezők ugyanúgy megteszik!.. Nem ezen múlik.
Kérdező ha nem száguldozik, nem vagánykodik, hanem normálisan vezet akkor én nem foglalkoznék vele.
#5 Erről az a híres videó jut eszembe, amiben elhangzik, hogy "Nem kell jogsi, az benne van az ember vérében.". Kb ilyenek azok a jól vezető jogosítvány nélküli emberek.
Nem véletlenül van kitalálva a jogosítvány. Egy tanult vezető kisebb eséllyel végez ki az úton, mint egy "benzinnel megy" típusú. Amúgy sem kell bátorítani az engedély nélküli vezetés, mert így is sok balfék hiszik, hogy tud vezetni, hát még ha előkerülnek azok, akiknek a "vérükben van".
Ahogy a másik kérdésednél is írtam, önmagában az, hogy valakinek nincs jogosítványa, nem tüntetendő. Semmilyen szabály ellen nem vét.
Ha közúti ellenőrzésen megállítják, úgy, hogy ő vezet és nincs jogosítványa, az már probléma.
Ha te bejelented, hogy X.Y-nak nincs jogosítványa, attól mit vársz, hogy mi fog történni?! Sok embernek nincs jogosítványa. Ez a tény semmit nem bizonyít, semmire nem mész vele.
Akik itt tökösségre hivatkoznak - konkrétan én - azok úgy gondolják, hogy a névtelen feljelentgetés sunyisága legalább olyan veszélyes, mint a jogsi nélküli vezetés. És még undurító is.
Aki úgy érzi hogy más dolgába kell ütnie az orrát, az tegye egyenesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!