Ha eladtam egy autót, azt bejelentheti egy általam meghatalmazott személy a kormányablakban? Vagy mindenképpen az eladónak kell bejelenteni?
Én vevőként az eladó adásvételi példányat is vittem, persze meghatalmazással a kormányablakba átíráskor, mert tesómtól vettem az autót.
Akkor mondta a nő,hogy az neki már nem kell, így hogy én ottvagyok átiratni. Szóval nem kötelező, csak a saját érdekünkben kell bejelenteni.😉
#6 Elvileg nem. Mint írtam, mikor mentem átiratni a kocsit, akkor mondtam az ügyintézőnek, hogy az eladó példányát is hoztam, erre ő annyit mondott, hogy mivel ott vagyok átíratni, így arra már nincs szüksége. Azért unszolásomra nyomott rá egy pecsétet. :) Ha jól tudom nincs is leírva, hogy az eladónak X napon belül, vagy egyáltalán be kell jelenteni az eladás tényét. Ez csak saját érdek, ha a vevő nem iratja át, és mondjuk összeszed valami bírságot, akkor a rendszerben is meglesz, hogy ott jártál, nem csak lobogtatod az adásvételit, hogy ne ide küldjék a büntetést, meg az éves adót stb. Ugyanis az átírásig még téged fognak látni tulajdonosnak, és nem görgeti le a jármú adatlapját alul a megjegyzéshez. (volt kollégának lett ilyen rendőrségi esete, és neki mutatták a kormányablakban)
Szóval ez bizalmi dolog, de ezzel nem azt mondom, hogy nem menj be, csak ha biztosan tudod, hogy át lett íratva, akkor nem muszály!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!