Hogyhogy mégis megkapta a műszakit a kocsi?
Részecskeszűrős dízel a kocsim. Pár hónapja észre vettem hogy a kipufogó vége belülről enyhén kormos. Letisztítottam, majd pár nap és 2-300 km után ismét olyan lett. De amúgy nem látszik semmi füst a kipufogóból illetve szaga sincs a kipufogógáznak. Gondoltam magamban hogy na átégett a DPF és cserélhetem mert műszakin így nem fog átmenni. De múlt héten mégis megkapta a műszakit. Pedig nem "okosított" műszaki.
Akkor ezek szerint ennyi koromképződés normális?
Van amikor lazán veszik. Én mindig úgy viszem a kocsimat műszakiztatni, hogy lehet előtte kérni egy átvizsgálást, aminek ugyanaz a folyamata, mint a műszakinak, és ha valami gubanc van, akkor nem a teljes vizsgadijat fizetem, hanem csak a munkadijat. Viszont ha minden oké, akkor le is műszakizzák. Tudtam, hogy kopog a bal első futómű, csak azt, nem, hogy pontosan mi, így ettől a vizsgálattól vártam a választ. Erre hozta a fickó a forgalmit, hogy átment :) , én meg mentem a szerlőmhöz egy szatyor alkatrésszel, hogy tegye rendbe, mert így nem járok vele.
De volt olyan esetem is amikor pont a kipufogón volt egy lyuk. Jött a fickó, hogy van egy kis gond, de várjak egy kicsit. Akkor is átment, én meg utána az Unixba rendelni új dobot, délután már cseréltem is ki.
#1 Enyém Euro 5-ös, szóval akkor még annyira sincs a határérték szerintem.
#2 Csak ha zabálja az olajat a DPF felfogja azt is. Amúgy meg nem zabálja, nem fogyaszt semmit az enyém.
Az enyém is kormos és mindíg átmegy.
Az semmit nem jelent, sőt aza veszélyesebb amit nem látni és teljesen elkeveredik a levegővel.
Nem bármi átmegy, hanem a benzin égés terméke sokall károsabb .
A korom az nem káros .
Az enyém úgy füstöl hogy nem állok be vele a garázsba, simán lemostam a hatuljarol a kormot majd elvittem muszakira. Átment.
Euro 5
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!