Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi értelme dudálgatni?

Mi értelme dudálgatni?

Figyelt kérdés
Komolyan nem értem, hogy mi az elvárt hatás. Ha lassan megy valaki, akkor egy súlytalan vélemény alapján hirtelen a gázra lép? Számtalan traffibox van már szinte mindenhol az országban, ha szabálytalanság történik, akkor a rendőrség lépni fog, nem kíváncsi senki egy arctalan és súlytalan, komolytalan véleményre.
2023. júl. 23. 22:54
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
87%
Balesetveszélyre való figyelmeztetés, illetve lakott területen kívüli előzés jelzésére.
2023. júl. 23. 23:01
 2/22 anonim ***** válasza:
41%
És mi a gond a dudával? Majd a rendőrség lépni fog a helytelen használata ellen :)
2023. júl. 23. 23:03
 3/22 anonim ***** válasza:
60%
Én pl. azért dudálok sokszor, hogy elgondolkodjon az illető, vajon mit csinált rosszul, nehogy abban a tudatban menjen tovább, hogy tök okén vezet, miközben csak rajtam múlt, hogy nem lett baleset a hülyeségéből. Az persze jó kérdés, hogy a dudaszó után rájön-e, mit rontott el, de ennél többet nem tehetek.
2023. júl. 24. 01:43
 4/22 A kérdező kommentje:
#2 : Ez is igaz, de nem értem miért kell olyan dolgot csinálni, aminek semmi értelme. A butaság nem büntetendő tudom tudom. :)
2023. júl. 24. 07:17
 5/22 Szolovjov ***** válasza:
60%
Egy valamire való a duda: köszönni vele a járdán sétáló csinos csajnak.
2023. júl. 24. 14:11
 6/22 anonim ***** válasza:
17%
#1 a második állításodat remélem nem komolyan írtad, mert írdalmatlan nagy baromság
2023. júl. 24. 17:18
 7/22 anonim ***** válasza:
94%
Kedves 6-os válaszoló! Nem írt az első válaszoló "nagy baromságot", azzal hogy "illetve lakott területen kívüli előzés jelzésére" használhat dudát.. Ez így van! Kreszben is le van írva.. Természetesen az más kérdés hogy ezt ritkán tapasztalni.
2023. júl. 24. 20:24
 8/22 anonim ***** válasza:
93%
Ritkán tapasztalni, mert nálunk a dudálás kulturálisan egyértelműen egy anyázást jelent. A Távol-Keleten azt, hogy "figyelj, jövök", és motorosok-robogósok folyton nyomják, tök jogosan, értelmesebb, mint bőgetni a sportkipufogót figyelemfelkeltés gyanánt.
2023. júl. 24. 21:01
 9/22 bazaltkaroly ***** válasza:
90%

Idegből dudálnak javarészt. Persze, szép dolog naivan arra gondolni, hogy veszélyelkerülés miatt teszik, de ha reálisan gondolkodunk, akkor a dudálók nagy része csak idegbeteg, és meg akarja mutatni a másiknak, hogy neki nagyobb a "hangja".

Azért tiltják az indokolatlan dudálást, mert lehet, hogy azzal okozol balesetet. Tegyük fel, hogy előtted megy egy hétvégi sofőr, aki nem ismeri a környéket, és figyelmetlenségből, elédhajt. Erre ahelyett, hogy fékeznél egy picit, ráfekszel a dudára, amitől ő megijed, hátranéz, és nem veszi észre, hogy előtte befékeznek. CSATT! Igen mondhatod, hogy ő volt a balfék, de elkerülhető lett volna, ha nem dudálsz rá.

Oktatási célból sincs értelme, mert úgyis te leszel a hülye, amikor elmeséli a haverjainak, akik meg bólogatnak rá. sosem fog elgondolkodni rajta. Egyéb esetben meg van rendőrség, akiknek az ilyen "oktatásokat" el kellen végezniük.

Hozzá kell tenni, hogy a másik oldal is létezik, akik szimplán mindenre dudálással reagálnak, ami csak rontja a megítélését a módszernek.

Dudálni csak akkor kell, ha elkerülhetetlen veszélyt látsz, amit nem tudsz egyáltalán eltéríteni.

Sajnos az emberek nagyon kis része tudja rendeltetés szerűen használni a dudát.

2023. júl. 25. 10:21
 10/22 anonim ***** válasza:
93%

#9 Ilyen is, meg olyan is van. Nekem annak idején még azt tanították elméleti tanfolyamon, hogy gyalogosra és biciklisre SOHA ne dudálj, mert ha nem dudálsz, akkor legalább azt csinálja, amit amúgy is csinálna, kiszámíthatóbb, megoldhatóbb a helyzet.

Viszont biztos olvastad nemrég, hogy a Soroksári úton a buszsávban a motorosra úgy ráhúzta a taxis a kormányt, hogy meg is halt. Na, pont múlt héten, pont ott egy furgon elkezdett kisorolni nem sokkal azelőtt, hogy sima sáv lesz a buszsávból, ha nem dudálok (és nem megyek szándékosan kb. a külső sáv tempójában a megengedett 70 helyett), velem is ugyanaz történt volna.

2023. júl. 25. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!