Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autószerelőtől mi értelme...

Autószerelőtől mi értelme számlát kérni?

Figyelt kérdés
Tudok én azzal valamit csinálni? Ismerem megbízható szóval kell nekem számla arról amit csinál vagy csak szemét?
2023. júl. 22. 16:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha fekete, akkor nincs értelme, de akkor nem is fog adni.

A szervizet a törvény jótállásra kötelezi, amit a számlával lehet érvényesíteni. Nincs számla, nincs jótállás, legalábbis ami a dolog jogi oldalát illeti.

Arról nem is beszélve, hogy kötelessége adni és a mulasztás nagyon komoly büntetéssel jár. Engem mint szerelő kib*szottul nem érdekel, hogy ez számodra csak szemét, felőlem kidobhatod a kukába abban a pillanatban ahogy távoztál, de addig nem mész sehova, amíg tőlem át nem vetted azt.

2023. júl. 22. 16:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha gond van a szereléssel, akkor simán letagadhatna, hogy ott jártál és így nem tudod érvényesíteni a jótállást.
2023. júl. 22. 16:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos alkatrészeknél amire van garancia 1-2 év például vagy esetleg több akkor mindenképp érdemes már a garancia miatt is.

Én jártam így főfékmunkahengerrel. Szervizbe vittem az autót mert a szerelőm nem ért rá és sürgős volt a javítás. Elvittem ott adtak számlát, ha akartam ha nem. Viszont másfél évvel később megint észleltem a problémát mert levegős lett a fékem pumpálni kellett. Akkor elvittem a szerelőmhöz mert eszembe se jutott volna hogy ugyan az a probléma. A szerelőm kérdezte hogy azt ki csinálta mert látta az alkatrészen hogy még új volt szinte. Akkor mondtam hogy szervizbe és mondta nekem hogy ha megvan a számla akkor oda vigyem vissza mert garancia van rá és akkor ezt nekik orvosolniuk kell. Elvittem, mondtam mi a gond, megnézték, számlát kezükbe nyomtam és mondták hogy igen a munkahenger hibás aminek nem lenne szabad főleg ennyi idő után meghibásodnia. Mivel garancia még volt rá, bár szervíz garancia nem mert az csak fél évig járt, de magára az alkatrészre 2-3 év volt már nem emlékszem így mondták hogy beszereznek egy másikat, a hibásat visszaküldik és akkor az alkatrész nekem ingyen lesz, egyedül a szerviz díjat kell majd kifizetnem és ennyi.

2023. júl. 22. 16:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen számla. Kaptam már szerelőtől olyan számlát amin csak annyi volt, hogy autószerelés 8 óra x 10 ezer. Szal kb semmi értelme nem volt.

De normálisabb szervizben tételes számlát kapva már van értelme.

Látszik mi lett cserélve, milyen munka lett elvégezve stb.

2023. júl. 22. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Például későbbi eladásnál tudod bizonyítani hogy az adott alkatrészek cserélve lettek a szerviz el lett végezve. Vagy ha céges a kocsi le tudod írni költségként.
2023. júl. 22. 16:55
 6/6 anonim ***** válasza:
A vállalkozókra mindig ráfogják, hogy adócsalók. 10 éve vállalkozom, de még sosem fordult elő, hogy ne adtam volna számlát. Előlem elmenekülni sem tudsz, mert online számlát küldök.
2023. júl. 22. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!