Eladjam vagy megtartsam az autót?
Figyelt kérdés
Fél éve vásároltam egy autót, és jelenleg azon a ponton vagyok, hogy meg akarok tőle szabadulni, mindegy hogy hogyan. De ha lenyugszom, akkor meg arra a döntésre jutok, hogy hülyeség lenne eladni, mert elég sokat költöttem már rá eddig. Amikor megvettem, akkor vezérlés+olaj+szűrők cseréje, akkor tönkrement egy vezérműtengely jeladó, akkor az is ki lett cserélve, új gyertyák, plusz kapott egy kozmetikai takarítást is, és jelenleg van egy szinte zsír új stefán által kevlározott kuplungom, és egy bontott váltóm, mert az is szar, de ezek még nem kerültek beépítésre. Aztán újra kéne coolerezni normálisan, mert olyan kontár módon van becsövezve, hogy alig megy fel a lökhárító rá, szét kellett vágni az egészet hogy valahogy felmenjen. Ha megtartanám, akkor kénének rá nagyobb fékek, mert ami rajta van az még a gyári teljesítményhez is harmatgyenge, akkor a küszöb egy kis helyen meg van nyomva, valószínű rosszul lett emelve egyszer, akkor azzal is foglalkozni kéne, egyénként rozsda ügyileg rendbe van, akkor valószínű a kipufogó dob belseje el van rohadva, mert zörög, de nem ér hozzá semmihez, akkor már kéne alá egy normális kipufogó rendszert csinátatni, lehet a turbot is fel kéne újítani, bár azzal még nem volt gond, és el is kéne vinni egy normális chippeshez, mert jelenleg úgy van megírva, hogy alul alig tölt valamennyit, csak 3500-4000 körül kezd el. A kézifék se fog rendesen és nyikorog, azt is fel kéne újítani.Úgyhogy rengeteg mindent kéne rajta csinálni, és legalább 500 ezret rákölteni hogy tényleg jó legyen, de szerintem többet is simán. Kb mindennel együtt 1,3-1,4 millióba van az autó, és ebben az állapotban jó esetben 700-800 ezerért tudnám eladni, mert a motor bár népszerű ami benne van, de maga a kocsi nem a legkeresettebb típus, igaz alig van ilyen motorral szerelt belőle. Szerintetek adjam el, és nyeljem le ezt a kb 700 ezres bukót, vagy inkább apránként csináltassam meg? Nekem már nagyon elment a kedvem tőle, hogy minden hónapra jut valami vele kapcsolatban, de nyílván idegesítene is ez a rengeteg pénz ami rá lett költve. De az is simán benne van, hogy gondol egyet a rendőr, és elveszi a formgalmit illegális átalakítás miatt, pedig nincs is egyáltalán nagy hangja, csak a cooler látszik ki elöl.2023. júl. 22. 18:54
1/10 anonim válasza:
Egy típus meg évjárat nem ártana..
2/10 A kérdező kommentje:
Nem szerettem volna a pontos típust leírni, mert már idegemben mindenkinek azt mondtam hogy eladom a picsába. De seat toledo 1.8t 2004
2023. júl. 22. 19:04
3/10 anonim válasza:
Hát, sajnos ez az a helyzet, amikor a mennyibe van az autó, az csak egy dolog. Kifizetni senki sem fogja soha neked, max beárazhatod a kinalat tetejere, de van gond meg gazdagon szóval nem opció.
En azt mondom ami sz@r attól inkabb szabadulj. Bukó, de ha nem vagy fanatikus es futja masra első szervizzel atirassal, akkor menjen. Szerintem külsőre szep autok ezek, ertem miert veszik, de lett mar pár video es cikk, TC műhelyprn pl, ahol kb ugyan ez volt a helyzet a markaval.
4/10 A kérdező kommentje:
Azzal tisztában vagyok, hogy nem fogja senki kifizetni érte ami rá lett költve, talán még azt sem amennyiért vettem. Nagyrészt az én hibám, mert nem nézte át szakember a megvétel előtt, amiből sok minden kiderült volna, és ha ezeket tudom, akkor biztos nem veszem meg. Fanatikus nem vagyok, csak egy olyan autót szerettem volna ami jól megy, és élményt ad. Jelenleg max azt tudnám csinálni, hogy eladom ezt amennyiért tudom, össze rakok kb 2 millió forintot, és egy szakember által átnézett hasonló autót veszek, de valószínű dízelt mert a nyomaték jobban tetszik, és lehetőleg teljesen gyárit, mert nem szeretnék újra más tuner jóska f*szsága miatt sz*pni.
2023. júl. 22. 19:23
5/10 anonim válasza:
Gyári cucc nincs meg hozzá? Eredeti állapot visszaállít, tunnner cuccok kiárul, aztán jóidő.
6/10 A kérdező kommentje:
ami nem gyári benne, az a turbo meg a cooler. Bár használtan mind a 2-ből tudnék szerintem olcsón venni.
2023. júl. 23. 00:38
7/10 anonim válasza:
Ha otthon ki tudod cserélni, és elég jó árat kapsz a kiszedett cuccért, netán chipes ingyen/olcsón visszarakja a gyári mapot, akkor hajrá 👍
8/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, nincs hely ahol tudnék szerelni, se szerszám, és nagyobb munkálatoknak neki se fognék egyedül. Plusz ha már ennyi pénz meg idő bele lenne ölve, akkor már nem lenne érdemes megcsinálni erősebbre, de normálisan? egy normális hybrid turbo, egy nagyobb cooler, nagyobb fékek, meg egy normális program? mert akkor is rohadt sok munka lenne vele, ha gyárira lenne visszaálltva
2023. júl. 23. 00:54
9/10 anonim válasza:
Egyedi mindig többe kerül és jóval melósabb, majd pedig utána a használt piacon is kevesebbet fog érni és nehezebb is lesz eladni. Gyári cucc az meg egyenes út, csak végig kell rajta menni.
10/10 A kérdező kommentje:
gondolom akkor a gyári coolerhez is újra kéne csövezni.
2023. júl. 23. 01:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!