Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megtartsam vagy eladjam?...

Megtartsam vagy eladjam? Esetleg rakjam rendbe és úgy hirdessem?

Figyelt kérdés

Van egy 1.8T-m. Semmi gondom nincs vele, csupán annyi, hogy 8-9 litert eszik. Most kellene rajta láncot cserélni, kipufogót hegeszteni, mert kifúj illetve 1-2 ilyen apróság van rajta. Nem rég vettem, viszont nagyon nem úgy alakultak a dolgaim ahogy én gondoltam, 3 hónap alatt sikerült beletenni 5000km-t. Barátnőmhöz járkálok vele hétvégente ami 140km oda-vissza + szoktunk menni kirándulni, viszont amire nem számitottam, hogy hétköznap is elő kell vennem néha, illetve ha be kell valamiért mennem a városba az nekem 40km oda-vissza. Ha most eladnám, nyár végére tudnék venni dizel autót 2 milla körül kérdés viszont, hogy ér-e annyit az a fogyasztás különbség, hogy átüljek egy dizelbe.

Illetve azon is gondolkodtam, hogy rendbe rakom magamnak és drágán meghirdetem, ha elviszik elviszik, ha nem, akkor pedig megmarad, csak akkor megint ott vagyok, hogy nem fogom szivesen használni, mert eszeget.

2021. jún. 15. 10:27
 1/9 anonim ***** válasza:
37%

Ez milyen 1.8T? Ilyen Golf IV kategória 600k-ért?

Mert akkor nem kérdés, el kell adni és venni egy Golf VI 2.0 CR-t

2021. jún. 15. 10:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Octavia, de egyébként igen, sima 150 lovas. Vásárlásnál pedig Mondeo mk4 2.0 TDCI vagy Octavia 2.0 CRTDI-re gondoltam.
2021. jún. 15. 10:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Akkor add el így ahogy van tényleg és vegyél egy Octavia-t.

Mondjuk nem tudom hogyan használod a kocsit, de én a 2.0 CR-rel 7 liter körül járok, nem állat módjára, de dinamikusan (pálya+város)

2021. jún. 15. 10:57
 4/9 A kérdező kommentje:
Pálya + főút, 110-150-es tempó
2021. jún. 15. 11:06
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
Szabad megkérdeznem, téged szeret vagy az aktuális autódat...? Amúgy tudod hogy a teljesítményt valamiből elő kell állítani? Én nem csodálkoznék, még jó is az a 8-9 liter, elhiheted. 1.4-es szívó motorok esznek 6-6.5-et vegyesben.
2021. jún. 15. 11:11
 6/9 A kérdező kommentje:

"Szabad megkérdeznem, téged szeret vagy az aktuális autódat"

-Az autó később lett

"még jó is az a 8-9 liter, elhiheted. 1.4-es szívó motorok esznek 6-6.5-et vegyesben."

-Ezzel tisztában vagyok, viszont volt RS Octaviam 2.0 PD az 6 max 7 litert evett, ezért is nem tudom hogy érdemes lenne-e cserélnem az miatt a max 3 liternyi fogyasztás különbség miatt.

2021. jún. 15. 11:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Megérheti, ha nem viszi el a dízel szervizigénye azt a pénzt amit egy benzines esetén az üzemanyagra költenél, de legalább nem kell vele annyit menni szerelőhöz.

3 liter, ha azt nézed éves 20 ezres futásnál (alatta nem sok értelme van a dízelnek) az már jelenlegi árakon 250 ezer forint különbség. Ha nem kell a dízelre költeni, akkor tiszta haszon.

2021. jún. 15. 11:54
 8/9 A kérdező kommentje:
Én is ilyen 250-260 ezer forintot számoltam.
2021. jún. 15. 12:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha nincs elrohadva, és szereted vezetni, akkor szerintem érdemes megtartani.

De ha fogyasztás számít, akkor inkább a dízel, mondjuk a 2.0 CRTDI

2021. jún. 15. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!