Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes hosszú távra tervezni...

Érdemes hosszú távra tervezni egy ilyen régi autóval?

Figyelt kérdés

Vettem egy 24 éves ford focust, első autónak terveztem, de sikerült egy elég jó állapotút kifogni, 2 év műszakival. Kisebb rozsda van rajta azért, de csak felületi. 1.6 benzin.

Érdemes hosszabb távra, akár 5-6 évre tervezni vele? Először úgy voltam, hogy 2 év múlva lecserélem egy újabbra, de nagyon tetszik, és szívesen “felextráznám”, már amennyire lehet. Gondolok például itt bluetoth-os rádióra, újra fényezés, új felnik, ülésekre.

Érdemes egy ennyi idős autóba több pénzt fektetni, foglalkozni vele, vagy inkább spóroljak egy újabbra majd?

Elvisz mindenhova, ez igazából kényelmi és esztétikai dolgokról szól.

2023. júl. 21. 15:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha te elégedett vagy ezzel az autóval, akkor érdemes rá költeni.

Használt autó esetében fontos egy kialakult bizalom is. Az MK1 Focus ezzel a motorral nem egy rossz autó. Érdemes vele foglalkozni.

2023. júl. 21. 16:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Érzelmileg kötődni egy ilyenhez sem szabad, a rozsdásodó típusok meglepően hamar képesek csodát művelni, egyik évben még egészséges lemez van pl a doblemezen, következő évben meg egy hatalmas luk.

Nálam az ilyen nagyon rozsdásodó autók legfeljebb akkor érnének valamit, ha jó a motorjuk, és nagyon kevesen fogyasztanak, pl egyszerű dízel.

2023. júl. 21. 16:10
 3/7 anonim ***** válasza:
5-6 év szerintem egyáltalán nem hosszú táv. (Az egyik autóm 12 éve van már nálam.) Ha nincs szétrothadva és nem ridegtartásban van, annyit bőven ki kell bírjon. De ez nem azt jelenti, hogy soha semmit nem kell rá költeni. Ez-az, kopóalkatrészek így is cserések lehetnek. Hogy mikor, ezt senki nem fogja tudni neked megmondani.
2023. júl. 21. 16:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Használd, aztán majd meglátod.

Rádiót, felnit ettől függetlenül is vehetsz bele/rá

2023. júl. 21. 16:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Újrafényezés nem érné meg, tekintve hogy többe kerülne, mint az autó értéke. Kivéve, ha OT minősítés a cél 6 év múlva. De akkor ott meg figyleni kell, hogy gyári szín legyen, különben mennek a pontlevonások. Ugyan az igaz a felnire, egyéb kiegészítőkre is.
2023. júl. 21. 16:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2023. júl. 21. 17:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is most vettem egy 23 éves ugyan ilyen fókuszt 370ezer kilométerrel.

Hálás kis autók megéri vele foglalkozni

2023. júl. 22. 05:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!