Alapvetően miben különböznek az amerikai autózási szokások a magyartól?
Itt beszélnek az egyenrangú útkereszteződésnél az áthaladási sorrendről, hogy ott nincs jobbkéz szabály. Nem tudom minek kell belekombinálni azt ha más jóval korábban odaér, tehát nem is kell senkinek elsőbbséget adnia. A kresz eleve elősbbségadási helyzetekről szól, vagy valaki ezt másként tudja?
Közvetlen utána mondja a piros lámpánál való jobbrakanyarodást
#15 De még mindig arról van szó, hogy olyan nincs, hogy "amerikai" szabály. Ezt állama meg akár nagyobb városa is szabályozhatja. A piros lámpánál nem kanyarodhatsz akármikor jobbra, vannak helyek, ahol ezt külön szabályozzák, tehát nem annyira általános, mint a videóban mutatják. És mellesleg ez a piros lámpánál jobbra pont ugyanaz, mint az, hogy nálunk a lámpák mellett simán van egy kiegészítő jobbra zöld lámpa, ami náluk nem létezik. Tehát nincsenek előrébb.
Az más kérdés, hogy a jobbkéz-szabály még a baloldali közlekedésből maradt ránk sajnos, és most pont jobb oldalon közlekedünk, és jobbra kell nézni, ahova kevésbé látunk be.
De érted, hogy linkeltél egy videót, amin egy Amerikába kiköltözött magyar nyilatkozik azokról a lokális tapasztalatokról, amiket ő tapasztalt? Érted, hogy Georgia k*rvára más, mint a Nagy Tavak környéke, vagy New England, vagy Texas vagy Kalifornia, ugye?
Voltam mar ott, sajat tapasztalatbol beszelek.
Texasban bereltem kocsit, az autopalya nagyon rossz volt. Sok ember nem tudta hol kell menni, volt amikor a kozepso savban nagyon lassan ment es minden oldalrol eloztek, aki a belso savban van es megeloz valakit soha nem megy vissza, hogy aki gyorsabban akar menni el tudjon menni, ha gyorsabban akarsz menni muszaj megelozni a kulso savbol...
Magyarorszagon nincs kocsim, csak egy motorom de ha ott laknek akkor nem mernek motorozni annyi ugyetlen sofor van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!