Az amerikai árvaházakban 21 vagy 18 éves korig maradnak a gyerekek? És miben különböznek ezek a helyek leginkább a magyarországiaktól?
Nem vagyok szakértő vagy amerikai lakos,csak a neten olvasott dolgokat tudom leírni,engem is érdekel a téma.
Lehet késő a válasz, árvaházak ott sincsenek. Állami gondozásban 18 éves korukig maradnak, ott is ez a nagykorúság határa,szavazati jogot kapnak,rendelkezhetnek az életükről,de alkoholt továbbra sem fogyaszthatnak,azt csak 21 éves kortól. Náluk ez az országos szabály, e van.
Amit az állami gondozottak életéről tudok, hogy ott a fő cél,hogy nevelőszülőkhöz kerüljenek, ami egy nagy sz*opás mert sokan csak arra pénzre hajtanak, amit a gyerek után kapnak. (Bár ez gyakran itt is így van) A gyerekek nem sok időt töltenek az itthonihoz hasonló állami otthonban,egy pár nap alatt kerítenek egy befogadó családot. A gyerekek ide kb egy hátizsáknyi holmival érkeznek.
Van,hogy gyakran kell családot váltaniuk. Vannak rendes és vannak szemét "szülők", de itt egy történet ami kicsit összefoglalja: [link]
itt pedig a befogadó szülők oldala: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!