Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vesz valaki 6 millióért...

Miért vesz valaki 6 millióért egy új Dacia-t amikor ennyi pénzből már normális autót is vehetne használtan?

Figyelt kérdés
Értem én, hogy új, de akkor is..
2023. júl. 13. 17:16
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
81%
Ha már ennyire a külsőségeknél tartunk, számomra sokkal komolyabbnak tűnik az ha valaki egy úgy Daciából száll ki, mint aki egy 10-15 éves lerúgott pénztemető prémiumból, amit akár havonta lehetne a szervizbe hordani a kisebb-nagyobb hibákkal. Ha annyira komolynak akar tűnni, akkor cserélje már le legalább 5 évente a prémium autóját. Az autómániásokat megértem, de ők általában nem a környezetük elismerését akarják kiváltani.
2023. júl. 13. 19:12
 32/52 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

"A gazdag környékes példa rossz volt, mivel letojja ha BMW-ből szállsz ki, de ha Dacia-ból szállsz ki akkor pont, hogy lenéz, mivel nem ehhez van szokva a környéken se a saját körében."

Ez egy nagyon téves meglátás, pont, hogy a gazdag környéken, fogják pontosan tudni, hogy nem minden a látszat.

Volt egy sztori, valamelyik autós portál csinálta, talán a totalcar?!?

Mindegy nem lényeg, az volt a lényeg, hogy a fószer bement strandpapucsba, shortnadrág, szalmakalap, szóval ilyen nyári outfit-be a Ferrari szalonba, hogy ő jött tesztvezetni.

Az ügyintéző készséges volt, körbeugrálta az ügyfelet, tényleg mentek próbakört stb...

A végén a fickó fölfedte, hogy ő melyik sajtótól van, és hogy ez egy teszt volt, és, hogy hát ilyen slamposan is kiszolgálta, hogy ez miért van?

Erre az üzletkötő mondta, hogy ma már ruházat alapján nem lehet megmondani, hogy kinek van pénze ilyen autóra.

Magyarul egy Ferrari szalonból nem néznek ki slamposan, egy BMW szalon meg lehet kizavarna ilyen öltözékben.

2023. júl. 13. 19:30
 33/52 anonim ***** válasza:
70%

"Ha annyira komolynak akar tűnni, akkor cserélje már le legalább 5 évente a prémium autóját. "

Éppen ez az. Arra nincs pénze, hogy cserélje mindig újabbra, mégis menőnek akar tűnni, ezért régebbi prémiummal jár, és azt hiszik, hogy ettől valakik lesznek.

2023. júl. 13. 20:43
 34/52 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy abból indulsz ki, hogy mindenki olyan, mint te.

Én pl nem az alapján ítélem meg az embereket, hogu milyen autóval járnak vagy milyen ruhájuk van.

Ennek megfelelően a magam részéről se szempont ez autóvásárlásnál soha.

Szerencsére anyagilag akár azt is megtehetném, hogy új bmw-vel járjak, de nem teszem, mert felesleges pénzkidobásnak tartom. (Amúgy a munkám révén sokféle autót vezetek, van összehasonlítási alapom).

Tökéletesen megértem azt, akinek az a célja, hogy gazdaságosan autózzon, hogy vesz egy új Suzukit vagy Daciat. Az emberek 90%-nak kielégíti az igényeit.

Az amúgy a tapasztalatom, hogy az aki ennyire arra megy rá, hogy mások mit gondolnak az autójáról az azért teszi, mert kompenzálni akar.

2023. júl. 13. 21:05
 35/52 anonim ***** válasza:
10%
Hát én inkább vennék egy 4 milliós a4et, a maradék 2 millió ottmarad szervízre a fiókban, úgy se megy el rá annyi, és vettem egy normális autót, nem egy ezer köbcentis húgyvödröt amit 130 felett elfújna a saját menetszele, ha nem állnál le a gyorsítással 120nál mert már ott elviselhetetlen a szélzaja. De cserébe legalább kényelmetlen, és aranyosan gagyi az összeszerelése az egésznek.
2023. júl. 13. 21:36
 36/52 anonim ***** válasza:
100%
A Dacia az mindig Dacia marad
2023. júl. 13. 21:41
 37/52 anonim ***** válasza:
22%
Rokonomnak zsír új céges kocsija van, ültem benne többször, de meg sem közelíti a 2003-as Volvo-m szintjét… Nem cserélném el rá semmi pénzért
2023. júl. 13. 21:53
 38/52 anonim ***** válasza:
14%
#37 Hát itt ezt a legtöbb igénytelen decathlonos szandálos élet királyának magyarázhatod, fel se fogják milyen tévhitekben vannak az új belépőszintű fostalicskákkal kapcsolatban.
2023. júl. 13. 22:18
 39/52 anonim ***** válasza:
84%

“Bizonyos szinten komolytalan, ha valaki Suzukiból száll ki.” -inkább úgy mondanám nem veszik komolyan. De ez is csak itt Magyarországon van így. Külföldön a kutyát nem érdekli ki miben ül.

Reptéren dolgozom. Sorolom milyen autókkal látok pilótákat a parkolóban: Vitara, Kuga, Passat, i30, i40 és hasonlók. Pedig elhiheted, hogy bármit megtudnának venni.

2023. júl. 13. 22:29
 40/52 anonim ***** válasza:
5%
#39 Kit érdekelnek a pilóták, ők kiélik magukat a “nagyautóval” munka közben. Ellenben egy 1.0tce duster, még mindig nem présel 500Nm-rel bele az alcantara sportülésbe🤷🏻‍♂️
2023. júl. 13. 22:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!