Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vesz valaki 6 millióért...

Miért vesz valaki 6 millióért egy új Dacia-t amikor ennyi pénzből már normális autót is vehetne használtan?

Figyelt kérdés
Értem én, hogy új, de akkor is..
2023. júl. 13. 17:16
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
31%

Akkor te vegyél BMW-t és örölj neki .

Aki vesz egy Daciát annak minimum 10 évig semmi gondja nincs vele, ellenben a gatyád is elviheti egy lefingod szar.

Amúgy ha hiszed ha nem , azért csinálnak ennyi féle autót hogy mindenkinek legyen meg az ami kell.

2023. júl. 13. 18:39
 22/52 A kérdező kommentje:

"minimum 10 évig semmi gondja nincs vele"

Volt már valaha autód? Itt felmerül a kérdés.. még a garanciás időszak alatt is "sokat" kell költeni rá a KÖTELEZŐ szervízek miatt. Az meg, hogy egy Daciaban is mi pusztul el utána, azt senki nem tudja és van sok dolog ami nem úgy mükődik, hogy BMW-ben 5x annyiba kerül, hanem lehet csak 1,5x annyiba, kvázi a Dacia-ban sem megúszós.

2023. júl. 13. 18:42
 23/52 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Ember szajkózol valamit, amit én is, mások is leírtunk:

"Bizonyos szinten komolytalan az ember ha Suzukiból száll ki"

Ha csak nem valami olyan szakmád van, ügyvéd, bankár, bármilyen üzleti szakember stb... ahol tényleg sajnos protokoll-nak tekinthető milyen autóból szállsz ki, mert ezzel azonosítják, hogy a szakmádban, mennyire vagy sikeres, mit értél el.

Ott számíthatnak ezek a dolgok, de egyébként a kutyát nem érdekli a Lidl parkolóban, max neked a saját egódnak tesz jót. Én a 2 kerületben lakom, itt az 1 főre jutó Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Tesla-k száma igen magas, kb minden második autó kb ilyen, szóval itt pont lexarja valaki ha ilyenből szállsz ki.

És pont ezért aki mondjuk Dacia-val jön itt a kerületben, annak sem biztos, hogy nem áll egyébként 1-2 durvább kocsi a garázsában.

Csak egy példa, én egy E90-es BMW-t vettem, egy fószertől 2013-ban, lementünk a garázsába, és az volt a legrosszabb kocsija, volt 2 ferrarija, 1 porsche, meg még 2-3 egyéb autója.

Sok tehetősebb ember is ilyen, olyan megfontolásból tart olyan autót ami nem kirívó annyira.

2023. júl. 13. 18:46
 24/52 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, ne haragudj és ne vedd magadra, de nagyon felszínes ember lehetsz, ha neked ennyire a külsőségek számítanak. Lehet ez csak az életkorodból adódik...

Gondolom házad is a Rózsadombon van. Mert különben mit szólnának mások ha megtudnák, hogy nem ott laksz?!

2023. júl. 13. 18:49
 25/52 anonim ***** válasza:
100%

"Bizonyos szinten komolytalan az ember ha Suzukiból száll ki , még ha erős személyiség is. Nem is abból szállnak ki, nem véletlen."

Ez meg is lehet fordítani: attól, hogy valaki BMW-vel jön, nem lesz komoly ember, különösen, hogy az egybenyakú "vállalkozók", bűnözők, svédek, előszeretettel járnak prémium autókkal, és mindenki tudja, hogy aki ilyenből száll ki, különösen ha nem új az autó, hanem sokéves, az többnyire nem az elit tagja, hanem az elitkedő látszatemberek közé tartozik, aki azt hiszi, hogy egy BMW-től valaki lesz.

2023. júl. 13. 18:49
 26/52 A kérdező kommentje:

A gazdag környékes példa rossz volt, mivel letojja ha BMW-ből szállsz ki, de ha Dacia-ból szállsz ki akkor pont, hogy lenéz, mivel nem ehhez van szokva a környéken se a saját körében.

E90 BMW-t vettél és voltak drága autói oké, de ez hol releváns Dacia téren? Akkor lett volna érdekes, ha a garázsban Ferrari, Porsche, stb áll és a Dacia Dusterét adta volna el neked..

2023. júl. 13. 18:50
 27/52 anonim ***** válasza:
30%
Kérdező, te gazdag környéken laksz? Akkor járj BMW-vel. De ha nem ilyen környéken laksz, és BMW-d van, akkor jó,ha tudod, hogy ettől még nem leszel elit. Átlag környéken a Dacia, Suzuki is ugyanolyan jó, nem nézik le.
2023. júl. 13. 18:53
 28/52 A kérdező kommentje:

Nem lakok gazdag környéken csak átlagos környéken, pont ez a lényeg. Gazdag környéken semmit nem jelent egy BMW, ott az az átlagos.

Átlagos környéken pedig a Dacia meg a Suzuki meg társai az átlagos és BMW-t nézik meg.

2023. júl. 13. 18:55
 29/52 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom... Nekem van olyan ismerősöm, aki akadémiai nagydoktor. Több szabadalma, saját cége van, ami nem is megy rosszul, van mit a tejbe aprítania. Ennek ellenére egy S-crossal jár. Míg ismerek olyat is, aki még tanuló, diákmunkán kívül soha egy percet nem dolgozott még és öregebb BMW-vel jár mint ő maga. Ráadásul finoman szólva sem egy restaurált patika darabbal.

Melyik a komolyabb ember és melyiket kellene kiröhögnöm? Vagy melyikkel cserélnél szívesebben?

2023. júl. 13. 19:01
 30/52 Koaxk Ábel ***** válasza:
86%

Egy Ferrarihoz képest hidd el még egy M3-as BMW is Dacia szint, és ez csak egy 320D volt!

Túlmisztifikálod a dolgot, tök jó érzés, jó autóból kiszállni, én ezt értem, én is egy relatíve öreg Audi-val járok tök jó érzés. De ne emeld magad piedásztálra ezért.

Mondok egy másik példát, hál istennek munkám során, viszonylag sok gazdagabb emberrel dolgoztam együtt.

Van egy fószer zuglóban, akinek egy Mercedes SLR-je van.

Nekem így kb leesett az állam tőle amikor megláttam a kocsit, ő meg ilyen tök természetesen dumált róla, meg, hogy ilyen hobbi autó meg stb.

Amúgy meg nem fellengzős, nem felvágós, egy sima E osztályos Mercivel járt a gyárába, és én tök megdöbbentem akkor, hogy nagyon sok olyan ember aki tehetné, hogy flexeljen, cseppet sem teszi.

Ettől a fószertől is konkrétan a magyarországi Mercedes márkaképviselet kölcsönkérte az autót valami kiállításra mert, nem volt belőle több az országban.

Én egy senki voltam a cégénél, IT szakember vagyok amúgy, de soha nem éreztette ezt, kb úgy beszélgettünk, mint egyenrangú partnerek.

2023. júl. 13. 19:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!