Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift autòm eszi az...

Suzuki Swift autòm eszi az olajat. Mi baja lehet?

Figyelt kérdés

3000 kilométer után 3 liter olajat kellett most rá töltenem. Mit lenne érdemes rajta kicseréltetni ennek függvényében?

1.3-as motor, 1997-es.

Kéken nem füstöl.

2023. júl. 9. 07:16
1 2
 11/18 krwkco ***** válasza:

"3 oka lehet az olajfogyasztásnak..."

+ a PCV szelep (Az elfolyás mellett.)

De a kérdező úgysem tud ezekkel az információkkal semmit kezdeni.

2023. júl. 9. 09:20
 12/18 anonim ***** válasza:
ezért mondtam hogy a pánikba esés előtt el klne menni egy igazi autószerelőhöz...
2023. júl. 9. 09:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Millió dolog okozhatja. El kell vinni azerelőhöz ne itt gyakorin várd a megoldást. Látszik nem értesz az autókhoz, úgysem tudnál mit kezdeni az itt kapott infókkal.

SZERELŐ!!!

2023. júl. 9. 10:44
 14/18 A kérdező kommentje:

Havi minimum 2-3 ezer kilométert megyek vele. De van, hogy egy nap alatt megteszek vele 500 kilométert. Most a napokban pont ilyen szériám volt, hogy gyorsan belement ez a 3000 km.

Amúgy van egy komplett ugyanilyen autòm, úgyhogy nem kell másik motort sem hozzá vennem, ha esetleg cserés.

Ezt a kocsit most vettem amúgy, szinte friss műszakis, frissen lett lakatolva, tehát nem rohad, stb.

2023. júl. 9. 13:05
 15/18 anonim ***** válasza:
Jó vétel volt akkor grat hozzá🤣 bár ezt nem értem hogy ilyen távokra miért nem választasz valami erre való autót
2023. júl. 9. 13:11
 16/18 krwkco ***** válasza:

Ezt azért nem értem...

Hogy a kérdezőnek két öreg suzukija van és nem ellenőrzi az olajszintet. 6 tankolás alatt vagy legalább 6 hosszabb-rövidebb út előtt egyszer sem. Egy frissen vásárolt használton.

Azt hittem, hogy egy női vezetőről van szó, akinek minden idegen az autón. :-?

2023. júl. 9. 15:05
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom megéri e cserélni motort... eleve teljesen legálisan olyan drága, hogy majdnem veszel belőle egy vatta új Swiftet 🤣

A félig legális dolog meg kétséges... itt ugye kell egy olyan ember aki eltudja intézni egy sima műszakin, hogy ,,elkopjon a motorkód"... tehát csak a széria minden egyes darabján lévő sorozatig hagyják a forgalmiban a kódot, a többire azt írják, hogy elmosódott, elkopott, nem olvasható.

Nah de maga a műszakiztatás 25 ezer, minimum akj ilyet vállal 25-ért viszi be az állomásra, kapásból 50 rugó... aztán jön az új forgalmi+törzskönyv, az 12 ezer ft. Már 62-nél vagyunk és ez csak a papírozás!

Ehhez még jön a 2 motor ki emelése majd az egyik beszerelése... nah, ez minimum 50K

Tehát ez alsó hangon 112.000 ft...

Nem is tudom... én automata Swiftem amiben jó a motor, váltó, a kasztni rendbe van téve, 200-ra saccolom az értékét... nem tudom jó üzlet lenne e a kérdezőnek! 🫠

2023. júl. 9. 16:38
 18/18 anonim ***** válasza:
pcv szelepet meg kell próbálni, ezeknél elég sokszor megy gatyára. Ha tényleg nem füstöl akkor elfolyik valahol.
2023. júl. 9. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!