Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Le tudok fényezni 2 elemet a...

Le tudok fényezni 2 elemet a kocsimon?

Figyelt kérdés
Megtörtem kissé pár hónapja és közeleg a műszaki vizsga. 15 éves a kocsi, fehér színű. 2 elemet kéne színre fújni, hogy átmenjen a vizsgán, tarkán gondolom megbuktatnák. Vettem szakboltban hozzávaló fehér színű sprét, tisztítószert, törlőkendőt, stb. Még nem csináltam ilyet. Műhelyem nincs, Budapesten lakok, ezért valahol egy távolabbi parkolóban csinálnám, ahol nincs a közelben másik autó. Aki már csinált hasonlót, tudna pár hasznos tippet adni? Leginkább azt, hogy laikusként sikerülni fog? Van értelme nekiállnom? A cél nem a szépség, hanemhogy átmenjen a műszaki vizsgán. Az elemeket autószerelő rakta föl, a színrefújást rám hagyta, eddig húztam, most már meg kell csinálnom. Köszönöm!
2023. júl. 4. 07:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Szabadban tele lesz porral. Zárt hely kellene. Meglehet csinálni de szép nem lesz. Ha még nem fújtál lehet, hogy meg is folyik a festék. Na meg festés előtt javítani, alapozni is kellene. De ha csak a műszakin megfelelőség a cél, arra megfelel.
2023. júl. 4. 07:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Az elemeket nem kell javitani. Az egyik bontott, de hibátlan, a másik utángyártott új (műanyag, nem fém). A szakboltban 3 flakont adtak. Egy tisztitószert, egy színtelen alapozót műanyag felületre és egy színre kevert festékspray-t. Zárt helyem nincsen, viszont lejár a műszaki, valamit tennem kell. Nem csajozós kocsi, munkába megyek vele. Nekem tarkán is megfelel, de gondolom igy nem megy át a műszaki vizsgán.
2023. júl. 4. 08:17
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Műszaki előtt vidd el egy előzetesre és akkor megtudod hogy átmegy-e vagy sem, vagy ha van más egyéb hiba amiről nem tudsz és amiatt nem menne át akkor legalább tudni fogsz arról is.

Valamennyi színeltérés lehet az autón és ez nem feltétele a sikeres vizsgának tehát ha az autód több mint 70% eredeti színű akkor az a 2 más színű elem nem jelent semmi problémát.

Nekem is ott a munkás autóm aminek az első része más színű mint a többi, előző tulajnak volt ilyen mániája és 2 színű autót akart de nem nagy felületen van színeltérés legtöbb elem is félig ilyen félig olyan, egyedi. Én féltem attól hogy műszakin mit szólnak hozzá főleg hogy a forgalmiba csak 1 szín szerepelt. Aztán elvittem előzetesre és kb lesz@rták hogy néz ki, mondták hogy az autó rendben mehet rendes műszakira és mindenki örül. Én rákérdeztem azért a vizsgáztatóra hogy ilyenkor mégis mi van és mondta hogy 30

2023. júl. 4. 09:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok véletlen le entereztem.

Mondta hogy 30% színeltérés lehet tehát ha az eredeti szín vagy is ami a forgalmiba van jegyezve 70% ban rajta van az autón akkor minden rendben és nem kell külön mindkét színt bejegyeztetni vagy a másik színt.

2023. júl. 4. 09:59
 5/10 krwkco ***** válasza:

Amit 3-4 mondott az előzetes műszaki vizsgáról, az szerintem is jó ötlet.

De ha nem érdekel, hogy csökken az autó értéke és nem tartod gazdaságosnak a profi fényezést, akkor házilag is megoldható valamilyen szinten. Várj ki egy eső utáni szélmentes, borult, hűvösebb időpontot. És ne állj fa alá, mert ott a lelassuló szélből kihullik a por.

Nézz meg egypár youtube videót. Csinálj próbafújást egy másik darabon. Gyakorold be a kézmozgást. Maszkold ki az autót jó nagy területen, hogy ne az elem szélén kelljen fordulnod. És inkább két vékonyabb réteg közvetlenül egymás után, mint egy vastag, ami megfolyhat.

2023. júl. 4. 10:52
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Úgy néz ki, hogy péntekig esik az eső egyfolytában, ezért a szombat-vasárnap jó lesz. Ha kész vagyok, megirom, hogy sikerült.
2023. júl. 4. 11:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk fura hogy festékboltban nem adtak semmit hogy csiszold fel, hogy ne essen le róla a festék idővel..
2023. júl. 4. 12:39
 8/10 A kérdező kommentje:
1 elemet fényeztem le, az első sárvédő elemet. Egészen jól sikerült, viszonylag kevés por ment bele, az egyet probléma, hogy matt lett a felület. Amig az autó többi része fényes, ez matt. Nem olyan nagy gond, de ha ezt egyszerűen lehet orvosolni, akkor megtenném. Vegyek egy flakon lakkot és fújjak rá egy lakkréteget? Mi a véleményetek?
2023. júl. 8. 17:21
 9/10 krwkco ***** válasza:

Az eredeti fényezés festék+lakk? Két rétegű? Ha igen, akkor kell a lakk.

Ha nem, akkor lehet hogy

a. rossz festéket adtak,

b. valamit rosszul csináltál és attól lett matt vagy

3. lehet, hogy fel kellene polírozni, amikor teljesen kikeményedett.

2023. júl. 8. 20:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Bocs a késői válaszért. Nem tudom, hogy lakkozva van-e vagy hogy 2 rétegű-e. Nem értek hozzá. Betérek egy festékboltba, és kérek rávaló lakkot, meglátom milyen lesz. Köszi a segítséget!
2023. júl. 13. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!