Érdemes 250ccm ről 50 re váltani?
"de egy motor sokkal élvezetesebb"
Igen, de egy 50-es motor nem sokáig, bár nem vagyunk egyformák. Én is megvettem az SX50-et, alternatívaként, ha a kocsim szervízben van, meg csavarogni, de ezek a motorok rövid távra valók. Gyorsul, és nem győzöl felkapcsolgatni, az úgy jó buli, de 70-75-nél elfogy, és már sajnálod a gépet, sír, rázkódik, mert azért nincs tutira kiegyensúlyozva, és inkább mész 60-al, mert nem akarod tönkrevágni, de a 4 litert bekajolja így is. Van aki úgy van vele, hogy vesz rá 70-es hengert, aztán itt kérdezgeti, hogy milyen főtengely bírja, de szerintem maga a blokk nem úgy van tervezve,hogy tartósan kibírja. Meg felesleges pénzkidobásnak tartom. Nekem is szét volt menve a kuplungkosár szegecselése,pedig az enyém 50-es, gondolom egykerekezni akartak vele, vagy csinálta is valamelyik régi tulajdonosa. Szóval mint írtam, ezt hamar kilehet nőni. Tavaly márciusban vettem, aztán májusban már beiratkoztam "A" kategórás jogsira, egyik ok, hogy városon kívül volt olyan autós, aki a 2x2 sávos úton , szinte oldaltartás nélkül előzött meg. 47 éves vagyok, így mehettem korlátlanra, és most az Aprilia mellett van egy 2008-as DL650-es Suzukim, na az élvezetes, nem kell szétforgatni, meg azon agyalni egy emelkedő előtt, hogy ezt most hányadikban tudom legyőzni, kényelmes, mert az SX-nek hiába vannak hosszú rugóútjai, ha közben meg könnyű, és rettentően rázkódik minden úthibán, meg azért gondohatod, hogy egy 650-es nem kezd el nyüszörögni ha odahúzod neki, meg persze a hangja se utolsó, pedig gyári a dob. Ez már elég arra, hogy hosszabb túrákat tegyek vele, meg engem a füldút soha nem vonzott, max amíg tiniként nem volt jogsim :)
Szóval szerintem kiírhatsz több kérdést is a témában, és vehetsz majd valamilyen 50-es endúrót, de valószínűleg az lesz amit írtam. Jó ezek az AM6 és D50B blokkal szerelt motorok, de inkább csak helyben, és ha elkap a túrázhatnék, hogy járj az országban, akkor már kevés, szóval amit majd 70-es hengerre költenél, azt inkább tedd félre jogsira ;)
Köszi a választ! Teljesen igaz amit mondasz, nekem is van egy 250 es quadom nyilván az se egy leányálom, de dinamikus a blokkja, kevesebbet kell kapcsolni, és egyszerűen jó. Csak az a baj, hogy mar meguntam a quadozást és igy egy crossmotort szeretnék venni. De 15éves vagyok még csak és szeretném legalizálni a motorozásomat. Most már épp ésszel gondolkodva valószinüleg nem veszek 50es motort mivel amit irtál is, hamar elfogy, 6sebesség van 70-75km/h ra . Belegondoltam most hogy tényleg, nem fogok közlekedni főúton meg utakon, csak terepen és szerintem arra fölösleges az AM jogsi.
De a masik nagy kérdés hogy akkor milyen motor legyen? Kb 550-600 ezer a keret ebben a kategóriában gondolom nehéz motort találni.
Esetleg egy suzuki dr125? Tetszik az ülésnagassága, Suzuki,jó a hangja, nektek van meg valami tippetek?
Köszönöm a válaszokat sokat segitettetek!
Én azt nem értem, hogy miért akarsz annyira terepre menni? Nekem mondjuk a hátam közepére se kellene, meg ahogy hallom kicsit korlátoltak a lehetőségek, erdőkból kivannak tiltva a motorosok meg hasonló, és szerintem sokkal jobb ha az ember nyugodtan tud felülni motorra úgy, hogy rendben vannak az iratai, mehet aszfalton is. Ennyi idősen AM jogsi helyett inkább megcéloznám az A1-et, azt elkezdheted 15 és fél évesen.
Szombaton haverra egy laza 120km-es kört tettünk, megálltunk fagyizni Csákváron, szuper idő volt, és a motorok se lette porosak :) , ezt egy földúton nem tudod megtenni, lehet velem van baj, de nem látok benne semmi élvezeteset, és egy idő után lehet meg is unod, hogy szinte csak helyben motorozgatsz, mindig ugyanazokon az utakon, én meg lehet hétvégén nyomok egy Balatonkerülőt ha jóidő lesz ;) , amit te is megtehetsz majd jogsival, műszakis motorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!