Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Én most autoiskolában 40....

Én most autoiskolában 40. orát vezetem manuális autoban. Tudok én most váltani autoata autora? Lehetséges az? Mennyire érdemes és mennyire könnyebb lenne? És ujból kéne orákat kezdeni, vagy ott tudnámy folytatni ahol megáltam?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 30. 22:53
 1/9 A kérdező kommentje:
*automata
2023. ápr. 30. 22:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha automatára vizsgázol, nem vezethetsz manuálist.

Ha manuálissal tudsz vezetni, könnyű átálni automatára.

2023. ápr. 30. 23:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Erősen ajánlott manuálison lerakni a jogsit, aztán vezethetsz automatát ameddig csak akarsz, csak jól jöhet az, hogy vezethetsz manuálist is, akár váratlan vészhelyzetnél is jól jöhet. Meg fogod bánni ha váltasz. Megéri azt a pár plusz órát manuálison.
2023. máj. 1. 01:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Válthatsz, de minek. Pont nem a váltás a legnehezebb. Inkább a figyelés, döntések.
2023. máj. 1. 05:44
 5/9 krwkco ***** válasza:
100%

Gondolom, a kérdező azért akar váltani, mert nehezen megy neki a vezetés és abban bízik, hogy így könnyebben le tud vizsgázni. És úgy gondolja, hogy a jövőben csak automata és elektromos autója lesz. Ami az ő döntése.

A megszokást illetően a legnagyobb eltérés a lábmunkában van. Akik először vezetnek automatát a manuális után, azok gyakran "kuplungolnak" még egy párat. Ami az automatán padlófék lesz. De néhány óra alatt meg lehet szokni, hogy a bal lábnak nincs dolga.

Hogy lehet-e autót váltani, azt úgyis az iskolától kell megkérdezned. Nagyon valószínű, hogy nincs adminisztratív akadálya (bár ezt nem tudom), de nem biztos, hogy van szabad automataváltós autójuk.

2023. máj. 1. 06:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Válthatsz. De ha automatán vizsgázol, akkor megkapod a korlátozást, hogy csak automatát vezethetsz.

Persze utólag bármikor tehetsz különbözeti vizsgát.

2023. máj. 1. 07:53
 7/9 krwkco ***** válasza:
44%

"Persze utólag bármikor tehetsz különbözeti vizsgát."

Ebben biztos vagy? Szerintem nem létezik olyan, hogy "különbözeti vizsga".

Ha valaki B kategóriás jogosítvanyt szeretne manuális váltós autóra, akkor B kategóriás jogosítványt kell szereznie manuális váltós autóra. Mint bárki másnak. Legfeljebb a két éven belüli kresz vizsgát nem kell megismételnie. Meg talán az elsősegélynyujtó vizsgát.

2023. máj. 1. 10:22
 8/9 krwkco ***** válasza:

Tévedtem. Tényleg van különbözeti vizsga.

[link]

2023. máj. 1. 10:27
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
Nem mindenkinek való a vezetés...
2023. máj. 1. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!